Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grønt lys: Nu begynder kæmpe forvandling af Musikhusparken

Af Jonathan Sten Drivsholm
Visualisering: Schønherr
Visualisering: Schønherr

Alt er nu klappet og klart, så arbejdet med at omdanne Musikhusparken kan begynde.

Kontrakten er netop underskrevet, og dermed ligger det fast, at det bliver Brabrand-virksomheden OKNygaard, der skal stå for arbejdet med at forvandle Musikhusparken til et attraktivt grønt åndehul midt i Aarhus. 

Det skriver Aarhus Kommunes Kultur- og Borgerservice i en pressemeddelelse.

Den omdannede Musikhuspark bliver Aarhus’ centrale grønne oase, der forbinder natur, kultur og kunst med bæredygtighed.

Parken er designet til at være en attraktion i international klasse, som tilbyder et rum for fællesskab og kreativ udfoldelse. Arbejdet med parken har fra begyndelsen haft fokus på biodiversitet og klima.

“Jeg glæder mig meget til, at arbejdet med vores grønne åndehul midt i Aarhus går i gang.

Det er en af byens mest centrale pladser, der nu kan se frem til en imponerende opgradering til glæde for aarhusianerne, byens gæster og biodiversiteten,” udtaler rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Nye spændende attraktioner

Den nye Musikhuspark er tegnet af den aarhusianske tegnestue Schønherr sammen med HABITATS, Artelia og Morten Stræde, der som vision at omdanne parken til en destination i international klasse.

Grønt lys: Nu begynder kæmpe forvandling af Musikhusparken
Visualisering: Schønherr

OKNygaard begynder på arbejdet med at omdanne parken i løbet af sommeren.

“Vi glæder os meget til at komme i gang med at realisere projektet. Det rummer mange interessante elementer set fra vores faglighed, og Musikhusparken vil uden tvivl løfte Aarhus som by og skabe stor værdi for mange mennesker.

Det taler lige ind i vores ambition om at forbinde mennesker og naturen, så vi den vej igennem kan sikre levedygtige, klimarobuste og biodiverse byer,” lyder det fra Martin Høj, projektleder hos OKNygaard – en del af idverde.

Fakta om forvandlingen

Musikhusparkens samlede anlægsbudget er på ca. 53 millioner kroner. De går til etableringen af den nye park samt essentielle elementer, der skal sikre liv og aktivitet i de nye grønne rammer herunder belysning, en attraktiv legeplads og en ny skøjtebane. Salling Fondene bidrager med 20 millioner kroner, Den filantropiske forening Realdania med 16,275 millioner kroner og NRGi med 0,5 millioner kroner.

Kilde: Aarhus Kommune

Schønherr har tegnet byparken i Aarhus, så den får en række nye spændende attraktioner.

Parken har både frodige områder med plads til hyggeligt hverdagsophold, åbne og luftige græsarealer med plads til events, fællesskab og bevægelse og ikoniske kunstinstallationer som James Turrells monumentale ’The Dome’.

Musikhusparken får også et nyt legende vandværk af Morten Stræde, en spændende ny legeplads mellem ARoS og Musikhuset for børnefamilierne og mulighed for i vintermånederne at komme på glatis på den nye skøjtebane, der bliver designet specielt til parken.

Den nye Musikhuspark skal stå klar i 2025, hvor ARoS-udvidelsen The Next Level også åbner. Det er i hvert fald planen. 

Del artikel

Andre læser også