Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pas på: Nu bliver det dyrere at køre uden billet i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm

Hidtil har det kostet 750 kr. at blive taget i at køre uden billet i busser, letbane og Midtjyske Jernbaners tog.

Men for første gang siden 2011 stiger kontrolafgiften nu, skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Fra 1. september 2022 skal rejsende, der kører uden billet i Midttrafiks busser, Letbanen og i Midtjyske Jernbaners tog derfor af med en kontrolafgift på 1.000 kr i stedet.

“Midttrafiks kontrollører oplever i højere grad, at kunderne kører uden billet, når de laver kontroller i Midttrafiks busser, Letbanen og Midtjyske Jernbaner. Fra 1. september medfører det en kontrolafgift på 1000 kr. fremfor 750 kr.

Kontrolafgiften tager et ordentligt hop op ad, fordi den ikke har været reguleret siden 2011. Nu bliver den reguleret, så den svarer til den prisudvikling, der har været på billetterne siden 2011,” lyder det i pressemeddelelsen.

Formålet med kontrolafgiften er at medvirke til, at alle kunder husker at købe billet, når de rejser med Midttrafik, som selvfølgelig opfordrer kunderne til at købe den rigtige billet, så de undgår at få en kontrolafgift.

Du kan købe billet i Midttrafik app, hvor det er muligt at indtaste til og fra-adresse, så tilbyder app’en en billet, der dækker de nødvendige zoner.

Del artikel

Andre læser også