ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bageri udbød chokoladeæg på 5 kilo: Nu er det solgt for flere tusind kroner

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto af Schweizerbageriets ejer Tine Lajer Petersen
Arkivfoto af Schweizerbageriets ejer Tine Lajer Petersen

Det er påsketid, og hos Schweizerbageriet markerer man højtiden på en helt særlig måde.

På det historiske bageris Facebookside har alle interesserede siden 31. marts kunnet byde på et chokoladepåskeæg udover det sædvanlige.

Det kæmpestore påskeæg har en kampvægt på hele 5 kilo, og det er lavet af 64 % mørk chokolade, inden det er dyppet i 35 % lys chokolade med hasselnød.

I dag – tirsdag d. 12. april – sluttede auktionen så, og påskeægget fandt sin nye ejer, som har betalt flere tusind kroner for det og lagt helt særlige planer for ægget.

Påskeægget skal på plejehjem

Og hvem er det så, der har punget ud? Jo, det er ifølge Schweizerbageriet ejer Tine Lajer Petersen en ung pige ved navn Ellen.

“Jeg har lige talt i telefon med hende. Det er en ganske ung pige, som bare gerne vil støtte op om projektet, og derudover vil hun sammen med sin bedstefar give selve ægget til et plejehjem.

Det, synes jeg bare, er en rigtig fin tanke,” siger Tine Lajer Petersen til MigogAarhus.

Bageri udbød chokoladeæg på 5 kilo: Nu er det solgt for flere tusind kroner

Der er kommet mange bud i de 12 dage, auktionen har varet, så unge Ellen må af med hele 2.200 kroner for det kæmpestore påskeæg.

Pengene går ubeskåret til Red Barnet, og organisationens arbejde med at hjælpe børn og deres familier i Ukraine.

Håndlavet agern af ægte chokolade

Hos Schweizerbageriet er det tradition at lave et stort chokoladeæg op til påske, som bliver solgt til fordel for velgørende formål.

Og i år var der slet ingen tvivl om, at pengene skulle gå til børnene i Ukraine, fortæller Tine Lajer Petersen.

Påskeægget er lavet af bageriets konditorlærling Eva, som fik stillet opgaven at lave noget kreativt ud af 5 kilo ægte chokolade.

Det har hun løst på en ny måde ved at forme ægget som et agern.

“Hun har udviklet idéen og tænkt meget over, hvordan det rent fysisk skulle kunne lykkes, så hun har gjort sig en masse tanker.

Selve idéudviklingen, støbningen og at lave detaljerne, der gør, at det rent faktisk kommer til at ligne et agern, har hun brugt mange dage på,” forklarer Tine Lajer Petersen.

Bageri udbød chokoladeæg på 5 kilo: Nu er det solgt for flere tusind kroner
Konditorlærling Eva med sit mesterværk. Foto: Schweizerbageriet
Påskeægget bliver snart hentet af sin nye ejer, og mon ikke konditorlærling Evas hårde arbejde, så kan frembringe et smil eller to på et plejehjem nær Aarhus.

Del artikel