Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har begået over 50 indbrud: Nu er Louise-manden dømt igen

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Den 32-årige mand, der er bedst kendt som ‘Louise-manden’, er blevet dømt igen.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Torsdag blev han ved Retten i Randers kendt skyldig i at have begået over 50 indbrud og indbrudsforsøg i Randers og Aarhus-området.

Manden blev idømt anbringelse på en sikret afdeling for personer med vidtgående psykiske handicap. Anbringelsen sker uden fastsættelse af længstetid. 

Brugte særlig metode

Den 32-årige mand er berygtet for at bruge samme fremgangsmåde stort set hver gang.

Manden ville typisk gå rundt i et område, hvor han så forsøgte at åbne flere døre ind til private hjem.

Hvis døren ikke var låst, gik han ind og stjal kontanter eller værdier for et mindre beløb.

Blev han opdaget af en beboer, ville han som regel spørge efter ”Louise” eller en anden navngiven person, som han påstod at lede efter. 

Allerede i 2018 blev han dømt for adskillige indbrud i Aarhus og blev i forbindelse med dommen anbragt på et bosted i Randers. 

I september 2021 blev den 32-årige så anholdt igen efter, at han var blevet overrasket af beboerne i en lejlighed i Randers.

Dømt for vold og trusler

Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, da politiet mistænkte, at han endnu en gang stod bag en række lignende indbrud – denne gang primært i Randers. 

Ud over de mange indbrud blev han i Retten også dømt for flere tilfælde af vold og trusler begået mod medarbejdere på den institution, hvor han var anbragt. 

”Den 32-årige har skabt stor utryghed blandt mange borgere ved at gå ind i deres private hjem og stjæle fra dem på den måde, og jeg er tilfreds med, at han nu har fået en foranstaltningsdom uden længstetid.

Efterforskerne har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at kæde de mange sager sammen, og det var medvirkende til, at han kunne blive dømt for en række forhold, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 32-årige blev dømt til anbringelse, fordi han af Retslægerådet blev erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket og mentalt retarderet. Han nægtede sig skyldig og tog forbehold for at anke dommen. 

Del artikel

Andre læser også