Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ikonisk iskiosk: Nu kan du overtage Aarhus’ ældste isbod

Af Jonathan Sten Drivsholm
Ishuset, som det så ud i 2012. Foto: Arne Nyboe, Aarhus Stadsarkiv
Ishuset, som det så ud i 2012. Foto: Arne Nyboe, Aarhus Stadsarkiv

På hjørnet af Kongevejen og Skovbrynet ligger et ottekantet, rødt træskur, som de fleste aarhusianere forbinder med søde minder fra varme sommerdage.

Skuret har nemlig tidligere huset landets ældste isbod, men de seneste par år har det været småt med aktivitet omkring den historiske kiosk.

Dét skal der nu laves om på.

Den ikoniske, men ikke ligefrem velholdte iskiosk udlejes nemlig i en periode på to år, hvor det er op til den nye lejer at sætte den i stand og vælge, hvad den skal bruges til.

Og prisen – den er mere end rimelig. Kioskbygningen udlejes nemlig for sølle 5.000 kr. om året ekskl. forbrug.

Trænger til en kærlig hånd

Eneste krav til den nye lejer er, at træskuret skal bruges til et offentligt tilgængeligt formål og have faste åbningstider samt bemanding i sæson.

Det er Kongelundens Sekretariat, der i samarbejde med Teknik og Miljø, ønsker at genaktivere den legendariske isbod i skovbrynet.

Kiosken, som er over 100 år gammel, ligger ved indgangen til Kongelunden og tæt på både Havreballe Skov, Mindeparken og Tivoli.

Men hvad skal den bruges til? Det kan interesserede lejere give deres bud på indtil 1. august kl. 12, hvor der er ansøgningsfrist.

“Ud over at have den gode idé skal man som lejer være indstillet på at bruge masser af knofedt, for bygningen trænger til en kærlig hånd,” lyder det fra Kongelundens Sekretariat.

Allerede på fredag d. 1. juli er der mulighed for at besigtige den tidligere iskiosk – interesserede er velkomne mellem 12.00 og 12.30.

Kioskbygningen udlejes for en to-årig periode fra den 15. august 2022. Der er tale om en overgangsperiode, mens en samlet plan for udviklingen af Kongelundens område kommer på plads.

Du kan ansøge om at overtage den tidligere iskiosk her

Del artikel

Andre læser også