Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu kommer Berlin-döner til Aarhus Ø: Med samme kød som legendarisk bar i Tyskland

Af Jonathan Sten Drivsholm

Kebab, friske grøntsager, 3 forskellige dressinger og tyrkisk brød.

Der er de vigtigste elementer i Berlin-döneren, der på det seneste har gjort sit indtog i Danmark.

Nu rammer den populære spise Aarhus Ø, hvor Metins Grill i weekenden sætter den på menuen efter intense forberedelser.

“Vi går rigtig meget op i, at vores döner bliver så original som muligt. Derfor har vi valgt at samarbejde med tyske leverandører,” siger ejer Metin Usta til MigogAarhus.

Både kødet og det tyrkiske brød kommer fra Tyskland, og særligt sidstnævnte er værd at bemærke.

For Metin Usta fortæller, at han får kødet bragt til Aarhus Ø fra helt samme leverandør, som Berlins måske mest ikoniske dönerbar Mustafas Gemüsekebap benytter.

Vil give autentisk oplevelse

Han har selv lagt vejen forbi det legendariske sted i den tyske hovedstad flere gange og oplevet, hvor populære dönere kan blive, hvis man rammer den rette formel.

“Jeg har måttet køre derfra to gange, fordi der var 150 meters kø, men tredje gang var lykkens gang, hvor jeg fangede dem sent på aftenen.

Men det var ventetiden værd, fordi helheden af kødet, de friterede grøntsager, brødet og de hjemmelavede saucer er virkelig lækker. Man mærker virkelig det her friskproducerede håndarbejde,” forklarer Metin Usta.

Det er præcis denne tysk-tyrkiske oplevelse, han nu håber at give sine kunder hos Metins Grill ved Bassin 7.

Derfor har Metin Usta sammen med sin bror Osman, der har boet i Berlin og smagt et utal af byens dönere, brugt lang tid på at ramme de helt rigtige dressinger til deres döner.

Starten på et nyt kapitel

Berlin-döneren hos Metins Grill bliver med deres egen safransauce og de klassiske  scharfe og knoblauch soße – også kendt som chilli- og hvidløgsdressing – og de er alle lavet efter egne opskrifter.

Derudover kommer stedets döner til at bestå af tyrkisk brød med friskpresset citron, den gode kebab, friterede grøntsager, tomat, løg, hvidkål og rødkål.

Nogle vil måske studse over fraværet af grøn salat, men det er et helt bevidst valg, der er truffet for at give den mest autentiske oplevelse af en Berlin-döner, fortæller Osman:

“Hvis du skal have den rigtige oplevelse, så er det med de mere grove og sprøde grøntsager og ikke med icebergsalat. Kun hvis kunden selv tilvælger det.”

Hos Metins Grill kommer du til at kunne vælge mellem okse- og kyllingekebab til din döner, ligesom der vil være en vegetarisk version.

Lørdag er dagen, hvor du for første gang kan sætte tænderne i den lækre spise ved Metins grill, og brødrene ser frem til, at deres hårde arbejde endelig bliver forløst.

“Forventningerne er store, fordi vi har savnet noget nyt her i byen. Vi er vant til en pita, shawarma, burger eller pizza, så det bliver meget det samme.

Det her beriger hele byen og er starten på et nyt kapitel,” fastslår Metin Usta.

Hvad: Berlin-döner hos Metins Grill
Hvor: Irma Pedersens Gade 2 på Aarhus Ø
Hvornår: Fra lørdag d. 19. marts kl. 12.00