Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt fra København og Aalborg: Nu kommer populært koncept endelig til Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: GoBoat
Foto: GoBoat

Danske GoBoat, der startede i København i 2014, ligger i både Aalborg og Odense i Danmark. Derudover findes konceptet også i Sverige, England, Tyskland og Australien.

Og nu kommer de eldrevne både langt om længe til Aarhus, når GoBoat åbner deres 14. base i verden i Aarhus Havn. Det sker søndag den 19. juni.

Med GoBoat kan aarhusianere og byens besøgende nu selv sejle i en del af Aarhus Havn ved siden af Domen med fokus på en social og hyggelig oplevelse. Derudover åbner bådudlejningsfirmaet også en bar med udeservering kaldet Fyrtårnet.

Åbningen er en del af åbningsfesten på Pier 2 og med GoBoat i Aarhus tager havnebyen det næste skridt mod en mere rekreativ havn, hvor vandet åbnes for alle, og hvor der kan hygges på kajen.

Kendt fra København og Aalborg: Nu kommer populært koncept endelig til Aarhus

Få drinks og snacks i Fyrtårnet

GoBoat har etableret et samarbejde med arkitekt, Magnus Dahl, der som sit afgangsprojekt på Arkitektskolen i Aarhus skabte “Fyrtårnet” i 2021.

Fyrtårnet er nu rejst på Pier 2, og det er herfra gæster til GoBoat tjekker ind, når de skal ud på vandet. Fyrtårnet har dog flere funktioner, da besøgende også har mulighed for at købe drikkevarer og snacks, der kan nydes ved kajen med udsigt ud over havnen.

CEO i GoBoat, Anders Ekelund Mørck, siger om åbningen:

“Vi har længe haft et godt øje til Aarhus, og da Molslinjens færger sidste år flyttede, blev der plads til rekreative tiltag som GoBoats både.

Vi glæder os ualmindeligt meget til at starte i landets næststørste by og til at være med på rejsen fra industrihavn til en mere gæstfri havn, som alle kan benytte sig af.

Vi fejrer åbningen med gode åbningstilbud til alle sejlende hen over sommeren, så vi rigtigt kan få indviet GoBoat i Aarhus.”

Kendt fra København og Aalborg: Nu kommer populært koncept endelig til Aarhus

Havneudvikling med mennesker i fokus

Aarhus Havn har gennem de seneste år været i gang med en rekreativ udvikling, hvor havneområdet har bevæget sig fra at være en industrihavn til en mere brugervenlig og levende havn med boliger, restauranter, kulturaktiviteter mv.

Anders Ekelund Mørck fortsætter:

“Vi er i gang med de sidste forberedelser inden for sikkerhed og at skabe de bedste oplevelser for de kommende sejlende og gæsterne i vores udebar, Fyrtårnet. Vi er derudover begyndt at række ud til aarhusianske virksomheder, der tror på styrken i samarbejde.

Som nyankomne vil vi gerne tilpasse os til Aarhus og aarhusianerne. Derfor er man meget velkommen til at kontakte os for samarbejde og konstruktiv input.”

Allerede nu er det muligt at booke både, som kan sejles fra 19. juni med åbningstilbud hen over sommeren på alle bookinger i Aarhus. Det anbefales at booke online på goboataarhus.dk.

Kendt fra København og Aalborg: Nu kommer populært koncept endelig til Aarhus

Vandet skal være tilgængeligt for alle

Hos GoBoat har man siden etableringen i 2014 haft en helt klar mission om at åbne vandet op for alle, så en sejltur ikke kun er en oplevelse forbeholdt de få bådejere.

Med eldrevne både, der hverken kræver sejlerbevis eller nogen yderligere sejlererfaring, gør GoBoat det let for alle at sejle deres både.

Det eneste krav er, at du skal være fyldt 18 år for at agere styrende kaptajn på båden. Hver båd har et picnicbord i midten og plads til 8 personer.

Ombord er der redningsveste til både store og små passagerer, og de sejlende får instruktioner digitalt og ved sejlturens start om regler og adfærd på vandet.

Hos GoBoat er hunde også altid mere end velkomne – man skal dog selv medbringe redningsvest til de firbenede venner, hvis det ønskes.

GoBoat har åbent for sejlads søndage til torsdage fra 16.00 til 20.00 og fredage samt lørdage holdes åbent fra 12.00 til 21.00. Fyrtårnet lukker en time senere hver dag.

Godt samarbejde med Aarhus og aarhusianere

GoBoat har været i konstruktiv dialog med Aarhus Kommune i flere år. I år lykkedes det at finde det helt rigtige sted, hvorfra man kan sejle på hyggelige oplevelser og nyde en del af Aarhus fra vandsiden.

GoBoats både er eldrevne og larmer derfor ikke under sejlturen, og det betyder, at de op til otte personer, der er plads til i de dansk designede både, har rig mulighed for en herlig afslappet tur på vandet – perfekt til vennegrupper, familier, kollegaer eller sågar en date.

I samarbejde med myndighederne er der oprettet sikkerhedsprocedurer for færden på vandet og brugen af kajområder – noget GoBoat har stor ekspertise i fra deres 13 andre lokationer rundt om i verden.

Del artikel

Andre læser også