Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ekstrem hede fra Sydeuropa: Nu kommer varmebølge til Aarhus

Af Redaktionen
Foto: Havnebadet
Foto: Havnebadet

At sige der er voldsomt varmt i Sydeuropa lige nu er en underdrivelse.

Med temperaturer på mellem 40 og 45 grader er Spanien, Frankrig og Portugal ved at bukke under for hedebølgen, og de er bl.a. nødsaget til at evakuere borgere fra de værst udsatte steder.

Helt så slemt skal vi (heldigvis) ikke regne med, at det bliver i Danmark, men selvsamme hedebølge har efterhånden sat kursen nordpå.

Ekstrem hede i Sydeuropa: Nu kommer hedebølgen også til Danmark
De mest typiske maximum temperaturer tirsdag 19. juli i Europa. Grafik: DMI

Udsigt til tre sommerdage

DMI melder, at den varme luft strømmer op til Danmark og Sydskandinavien tirsdag og onsdag, hvor temperaturen ser ud til at nå op mellem ca. 25 og 30 grader. En nogenlunde enslydende prognose kommer fra TV 2 Vejret.

Kigger man på vejrudsigten for Aarhus i denne uge, er der da også udsigt til at sol, varme og glade dage. Ifølge DMI er der udsigt til hele tre sommerdage med temperaturer på 25 grader eller derover de næste dage.

Allerede mandag, der ellers er startet med skyet og en anelse køligt vejr, kan vi nå op på de 25 grader i løbet af eftermiddagen og aftenen, hvor solen ser ud til at kigge frem.

Det samme gør den tirsdag og onsdag, hvor vejrudsigt lover høj sol begge dage – nærmest fra morgen til aften – og med temperaturer på op til 26 grader.

Natten til torsdag vil en koldfront med kraftige regn- og tordenbyger dog passere Sydskandinavien fra sydvest, hvorefter noget køligere luft igen vil strømme ind over Danmark vestfra.

Det gælder også Aarhus, hvor vi ifølge DMI kan se frem til noget lavere varmegrader og overskyet vejr senere på ugen.

Del artikel

Andre læser også