Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu sejler Samsøs nye hurtigfærge: Kom på cykelferie og Michelin-besøg

Af Freja Dumont

Nu kan du endelig komme nemt og bekvemt fra storbyliv i Aarhus til landlig idyl på Samsø på kun 60 minutter.

Siden tirsdag den 4. maj 2021 har hurtigfærgen Lilleøre nemlig forbundet Aarhus og Samsø med afgang til og fra DOKK1 i Aarhus og Sælvig på Samsø.

Lilleøre er en passagerfærge, og kan derfor ikke medtage motorkøretøjer – til gengæld er der plads til 75 cykler, barnevogne og golfvogne samt nem adgang for kørestolsbrugere.

”Hurtigfærgens placering i Aarhus er helt unik. Den sejler direkte fra kajkanten ved Dokk1, og den korte distance til letbane, bus og parkeringskælder gør det fantastisk nemt at komme til færgen – og Samsø – fra hele Aarhus og omegn,” fortæller færgedirektør for Samsø Rederi, Carsten Kruse.

Nu sejler Samsøs nye hurtigfærge: Kom på cykelferie og Michelin-besøg
Visit Samsø, PR Foto

Samsøs bedste kartoffelmad

Med den nye og hurtige tilgængelighed til Samsø, kan aarhusianerne ikke kun se frem til at nyde naturen på Samsø – de kan også sætte tænderne i årets første Samsø-kartofler.

Netop de første Samsø-kartofler fejres traditionen tro med den årlige begivenhed ”Samsøs bedste kartoffelmad”. Og som noget nyt, kan du i år være med til at kåre vinderen.

Grundet COVID-19 har arrangørerne af konkurrencen nemlig måttet gentænke formen på årets fejring af de smagfulde, gyldne jordskatte.

Nu sejler Samsøs nye hurtigfærge: Kom på cykelferie og Michelin-besøg
Fotograf: Jeanette Philipsen

Så i stedet for et ordentligt brag én enkelt dag med 600 kartoffelglade gæster, et overdådigt tag-selv-bord og et dommerpanel bestående af nogle af landets fremmeste folk udi gastronomi, smørrebrød og kartofler, hyldes kartoflen i år i hele 15 dage.

Normalt er det dommerne, der smager sig frem til, hvem der skal vinde, men i år er det restaurantgæsterne, der afgør, hvem der skal løbe af med det eftertragtede trofæ.

Fra fredag d. 21. maj til fredag d. 4. juni kan samsinger og andre restaurantgæster altså smage på lækre kartoffelmadder hos 17 af øens omtrent 40 spisesteder og afgive en karakter fra 1-10 via en SMS-afstemningskonkurrence.

Nu sejler Samsøs nye hurtigfærge: Kom på cykelferie og Michelin-besøg
Foto: Jeanette Philipsen

Læs meget mere dette års COVID-19-venlige udgave af ”Samsøs bedste kartoffelmad” samt tidligere års konkurrencer på www.kartoffelmad.dk

En dag i sadlen 

Samsø er en oplagt destination til cykelferie af flere dages varighed – men stedet er også perfekt til en endagstur.

Det er heldigvis nemt at medbringe cyklen ombord på Lilleøre og fra Sælvig på midtøen, hvor færgen ligger til, har man et rigtig godt udgangspunkt til en god cykeltur.

Tager du hurtigfærgen fra Aarhus om morgenen, kan du nå at se en pæn del af Samsø, inden du tager færgen tilbage om aftenen – det er selvfølgelig også en mulighed at blive en nat eller to.

Her er et forslag til en cykeltur på 50,5 kilometer, der går fra færgehavnen i Sælvig over nordøen, ud til fjorden, henover midtøen og tilbage til færgen.

Nu sejler Samsøs nye hurtigfærge: Kom på cykelferie og Michelin-besøg
Foto: Jeanette Philipsen

Aarhusiansk Michelin-restaurant til Samsø

Nu er der også mulighed for at få en helt fantastisk gourmetoplevelse på Samsø, når den aarhusianske Michelin-restaurant rykker ind på det lille eksklusive badehotel Strandlyst Hotel.

I restauranten på det eksklusive badehotel samarbejder man nemlig i år med Restaurant Domestic, og fra den 6. maj 2021 slår hotellet og restauranten dørene op til årets sæson.

Domestic i Aarhus holder stadig åbent, og samtidig vil en del af teamet tage færgen til de naturskønne omgivelser på Samsø. Her vil de udforske øen samt tilberede nogle af de fantastiske råvarer, som findes på Samsø.

Nu sejler Samsøs nye hurtigfærge: Kom på cykelferie og Michelin-besøg
Strandlyst Hotel, PR-foto.

“Efter flere år, hvor vi har samarbejdet med andre restauranter om at lave sommer pop up, har det i år været vores ønske at forsøge at prøve kræfter med det på egen hånd, så vi 100% kunne gøre det i vores ånd.

Så da Hotel Strandlyst kontaktede os, kunne vi ikke sige nej til sådan en oplevelse i de idylliske omgivelser på Samsø”, udtaler Ditte Susgaard, medejer og restaurantchef på Domestic.

Nu sejler Samsøs nye hurtigfærge: Kom på cykelferie og Michelin-besøg
Restaurant Domestic, PR-foto.

Hurtigfærgen sejler året rundt med flere daglige afgange. I billigperioden, som løber indtil 25. juni 2021, kan en enkeltbillet for en voksen fås til kun 112 kr.

Find mere information om hurtigfærgen, afgange og priser her. 

VIND et weekendophold på Samsø for 2 personer. Præmien indeholder to overnatninger, middag og færgebilletter. Deltag på www.visitsamsoe.dk/vind

Del artikel

Andre læser også