ANNONCE
Nu skulle den være god nok:  Letbanestrækning til Grenaa melder klar til åbning
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu skulle den være god nok:  Letbanestrækning til Grenaa melder klar til åbning

Den præcise åbningsdato er endnu ikke på plads, men åbningsfesten er planlagt og fastsat

 

Den har været længe undervejs, men nu skulle den være god nok. Letbanen kommer til Grenaa, og Aarhus Letbane forventer fortsat at åbne strækningen mellem Aarhus, Lisbjerg, Lystrup og Grenaa sidst i april, oplyses det i en pressemeddelelse.

Selve datoen for åbningen af strækningen kan selskabet ikke melde ud endnu, men én dato er på plads, og det er fejringen af, at letbanens etape 1 endelig er afsluttet. Afslutningen på seks års anlægsarbejde fejres søndag den 12. maj.

 

Gratis togtur

Her kører et særtog klokken 10.08 fra Østbanetorvet i Aarhus til Grenaa. Ombord vil være Transportminister Ole Birk Olesen (LA), et væld af lokalpolitikere fra Aarhus, Norddjurs, Syddjurs og Odder samt Aarhus Letbane, Midttrafik og andre med en relation til landets første letbane.

 

I alt forventes cirka 100 personer at køre med. På turen vil toget standse på udvalgte stationer og ende i Grenaa. Her vil Letbanen blive fejret med forskellige festligheder arrangeret af lokale kommuner, foreninger og distriktsråd.

 

Særtoget forventes at være fremme på Grenaa station klokken 12.30. Under kørslen vil der være en række aflysninger, men til gengæld er der gratis kørsel for passagerer mellem Aarhus H og Grenaa hele dagen.

 

Østjyllands S-tog

“Nu åbner strækningen mellem Aarhus og Grenaa endelig. Dermed får Djursland en direkte og effektiv forbindelse til Aarhus, der endda strækker sig videre sydpå til Odder. Letbanen gør det nemmere at pendle mellem Aarhus og store dele af Østjylland og styrker dermed den østjyske byregion,” siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

 

I Aarhus glæder borgmester Jacob Bundsgaard sig også over, at første etape nu er afsluttet.

“Det har været en lang og til tider besværlig rejse, så det er godt at komme i mål. Baseret på erfaringerne med strækningen mellem Odder og Aarhus ved vi, at Letbanen har været ventetiden værd. Med færdiggørelsen har vi lagt grundstenen til Østjyllands svar på S-toget. Letbanen er effektiv, komfortabel og miljøvenlig kollektiv transport og understøtter dermed fortsat vækst i den østjyske byregion.”

Nu skulle den være god nok:  Letbanestrækning til Grenaa melder klar til åbning

Med en samlet strækning på 110 kilometer fra Grenaa i nord til Odder i syd binder letbanen fire kommuner sammen det østjyske.

 

Del artikel