Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny Aarhus-cider: Lavet af 2,2 ton overskudsæbler fra aarhusianske haver

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: PR.
Foto: PR.

I efterårsferien samlede den aarhusianske iværksættervirksomhed DeliDrop haveæbler i Aarhus med stor succes. Ikke mindre en 2,2 ton æbler blev indsamlet og lavet til cider i stedet for at ligge og rådne i haven, skriver de i en pressemeddelelse.

Madspild handler også om alle de æbler, de hvert år ligger og rådner i folks haver – faktisk går der hvert år ca. fem millioner kilo æbler til spilde hvert år, fordi de ikke bliver plukket.

Så hvorfor ikke bruge dem til noget, der både er fornuftigt og sjovt?

Det gjorde iværksætterne fra DeliDrop sammen med virksomheden Decideret Cider noget ved i efteråret, da de tilbød haveejerne cider lavet på de æbler, der blev samlet i haverne. Æblerne blev indleveret hos Farmshop Rishøjgaard, Raa Aarhus og Skafferiet af haveejere med æbleoverskud.

Ny Aarhus-cider: Lavet af 2,2 ton overskudsæbler fra aarhusianske haver
Foto: PR.

Lige så mange æbler indsamlet som i København

I København fandt en lignende indsamling sted, men i Aarhus skulle det vise sig, at tørsten efter lækker cider til gengæld for æbler var mindst lige så stor.

Faktisk blev der indsamlet lige så mange æbler i Aarhus som i København, hvilket pludselig skabte et pladsproblem hos DeliDrop, der ligger i Agro Food Park i det nordlige Aarhus

“Først var vi nervøse for, hvorvidt der var nok, som ville deltage og komme med æblerne. Men da det så begyndte at vælte ind, blev jeg bekymret over, hvor vi skulle opbevare dem, indtil de skulle sendes af sted.

Heldigvis fandt vores nabo, Hans Peter Bay fra kvægbrug-foreningen Viking Danmark plads til os på sit lager til gengæld for en gang cidersmagning,” siger Inge Müller fra DeliDrop.

Cideren er ikke tilsat sukker af nogen art og er kommet på flaske under 1. gæringen. Cideren afslutter altså sin gæring inde i flasken, hvorved den kulsyre, som gæringen producerer, optages i væsken.

Resultatet er en frugtig og frisk cider, som kan købes i aarhusianske butikker, cafeer og restauranter fra marts 2021 under navnet Decideret Aarhusiansk – og det er blevet til hele 850 liter af de gyldne dråber.

Indtil videre kan du få fingrene i den nye cider hos følgende forhandlere:
NaboKiosk, Aarhus C
Juliette, Aarhus C
Farmshop, Egå
Kaffebaren, Hinnerup

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien