Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom tæt på kunsten: Ny ambitiøs kunstmesse i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: PR.
Foto: PR.

I næste uge ser en ny kunstmesse dagens lys i Smilets by.

Når Works Art Fair slår dørene op i Godsbanens Rå Hal, er det med en ambition om at skabe et nyt tilbagevendende arrangement i Aarhus.

En messe med internationale ambitioner, der giver lokale, nationale og internationale kunstnere og gallerier mulighed for at sælge kunst direkte til et kvalitetsbevidst publikum, virksomheder og kunstforeninger.

Works Art Fair er navnet på Aarhus’ nye kunstmesse. Initiativtager og arrangør Torben Hansen har en baggrund som grafisk designer og kunstner.

Der er fokus på originale værker inden for billedkunst, skulptur, fotokunst, grafik, glaskunst og keramik.

Works Art Fair varer fra fredag den 17. til søndag den 19. september 2021 og finder sted i Den Rå Hal på Godsbanen i Aarhus.

Hele programmet kan ses på worksartfair.dk.

En afslappet gallerifornemmelse

Standene på Works Art Fair er designet med flere åbninger end den normale messestand.

Det åbne design betyder, at de forskellige stande hænger sammen på en anden måde og inviterer gæsterne indenfor og indbyder til, at man driver gennem standene i stedet for, at mange instinktivt holder sig uden for standen.

“Vi vil gerne skabe noget, der minder mere om en uformel gallerifornemmelse, når man går rundt på messen. En oplevelse, der indbyder til, at man går mere på opdagelse i kunsten, fremfor blot at stå og kigge på et udstillingsvindue,” fortæller arrangør Torben Hansen.

Works Art Fair finder sted i Godsbanens Rå Hal, hvor det rå industrielle udtryk kommer til at stå i spændende kontrast til den udstillede kunst.

Lokalt og internationalt

Allerede nu, hvor messen afholdes første gang, præsenteres en række internationale udstillere. Men målet er helt klart, at den internationale deltagelse skal vokse over de kommende år. Og desuden er messen tiltænkt også at skulle tiltrække et internationalt publikum.

“Aarhus er en kulturby og er blevet et meget populært rejsemål for turister fra hele verden. Jeg vil rigtig gerne lave et godt arrangement, som vi kan være stolte af også at indbyde et tilrejsende kulturpublikum til.

Jeg vil gerne have, at Works Art Fair bliver endnu et argument for, at Aarhus er en stærk international kulturby,” slutter Torben Hansen.

Works Art Fair har godt 60 stande og præsenterer en blanding af gallerier, etablerede og upcoming kunstnere.

Fakta:

Hvornår: 17.-19. september 2021

Hvor: Den Rå Hal på Godsbanen – Indgang 3C, 8000 Aarhus C

Entré (indgang / online): 1 dag: 70 kr. / 60 kr.  3 dage: 110 kr. / 90 kr. (Prisen varierer alt efter om du køber billetter online eller i døren).

Del artikel

Andre læser også