Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slut med tomme butikslokaler: Ny app skal bekæmpe butiksdød

Af Freja Dumont

De fysiske butikker lider, og hver dag er mange nødsaget til at dreje nøglen om. 

Onlinetoget kommer buldrende med 400km/t, og det ødelægger meget på sin vej. Derudover har hele verdenssituationen i dag også fået driftsudgifterne til at eksplodere.

Det har derfor aldrig været vigtigere at styrke sin forretning fremadrettet og skabe ekstra omsætning, hvis man som butik skal overleve i disse tider.

Netop butikkernes overlevelse skal den nye app og sign-up chip ‘LocalHero’ være med til at hjælpe på.

“Hver dag må mange lokale butikker dreje nøglen om, fordi de taber kampen til onlinehandlen.

Det gør ondt at se på de mange tomme butikslokaler og forsvindende byliv, når man går en tur gennem midtbyen.

Det skal stoppes nu,” siger aarhusianske Thomas Andersen, som er stifter af LocalHero.  

Skal bidrage til færre tomme butikslokaler 

Thomas Andersen har selv mange venner og bekendte, der driver butikker, og som kæmper for at holde gang i dem.  

Det fik ham til at handle.

”Det er hårdt at se til, mens de erhvervsdrivende kæmper en ulige kamp. Jeg er idérig og stærk på konceptudvikling, så derfor besluttede jeg mig for at tage kampen op for at bevare vores lokale helte.

Og det initiativ er så blevet til LocalHero,” siger Thomas Andersen.  

Kundeklubber er svaret

LocalHero skal helt enkelt gøre det nemt for de lokale butikker at oprette deres egen kundeklub, så de derigennem kan skabe en tættere relation til kunderne, opnå mere loyalitet samt øge salget – også udenfor åbningstid. 

”Det gør vi ved at sende eksklusive medlemstilbud direkte ud i lommen på butikkernes kunder. Det er altså med andre ord slut med at miste kunden i det øjeblik, de forlader butikken,”

Udover at LocalHero håndterer alle de selvstændige lokale kundeklubber, formidler medlemstilbud mv. så samler appen også det hele i ét stort lokalt shoppingunivers på localhero.dk, hvor kunderne får et overskueligt overblik over alle gode tilbud i deres lokalområde. 

“Her kan kunderne reservere tilbud, mens de sidder hjemme i sofaen om aftenen kl. 20 og efterfølgende indløse dem nede i butikkerne.

Om en kunde er i deres hjemby, eller om de er en tur i København, så kan de med ét enkelt klik se alle lokale tilbud indenfor den radius, de ønsker.

Som flødeskum på lagkagen kan butikkerne nu også blive synlige for andres kundeklub-kunder med samme interesser i området og dermed øge salget,” siger Thomas Andersen.

Få en kundeklub for 495 kr. om måneden

Det er ikke for sjov at Club Matas, IKEA Family, Imerco+, Circle K EXTRA Club, Føtex Øko+, OK Benzinklub og H&M Club mv. bruger millioner på at drive deres kundeklubber.

De gør det af én grund – fordi det er en god forretning.

En mindre fysisk forretning har typisk ikke ressourcer til at etablere og administrere en kundeklub. Men det kan de nu – og for kun 495 kroner om måneden.

Uanset om butikken omsætter for 10.000 eller 100.000 kroner om måneden, så koster det stadig kun 495 kroner, og LocalHero tager ingen procenter af salget – og det er noget butikkerne kan forstå. 

LocalHero kører lige nu med et intro-tilbud for kun 1 krone.

“De lokale vil rigtig gerne støtte butikslivet, og det er nu blevet nemmere for dem at støtte deres lokale helte, reservere deres produkter og handle i deres ynglingsbutik.

Koncepet er at vi skal have kunderene ned i butikkerne igen, og LocalHero er en hjælpende hånd,” afslutter Thomas Andersen.

Du kan læse mere om det nye koncept lige her.

Del artikel

Andre læser også