ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny bluesbar på Klostertorv: Bliver et kreativt fristed

Af Freja Dumont

Fredag den 11. juni åbner den nye bluesbar Zanders i Aarhus.

Den hyggelige bar, som på nuværende tidspunkt er under ombygning, kommer til at minde om en stor, indbydende stue.

Stedet bliver nemlig indrettet med instrumenter i loftet, store sofaer, et klaver på den lille scene og dekorerede vægge med teatermasker lavet af stedets ansatte samt teatermalerier af Harlekin-figurer og dansende frøer.

Nærværende fristed med plads til alle

Ejeren bag den nye bluesbar er 25-årige Marie Zander, som med hjælp fra sine investorer, Allan Sand og Jesper Bach, snart kan udleve drømmen om at åbne sin egen bar.

”Når man kommer ind på Zanders, skal det være som at få en stor krammer. Det skal være nærværende og hyggeligt, og der skal være tid til den enkelte gæst.

Vi vil gerne skabe et kreativt fristed, hvor man kan komme ind for at lytte til live bluesmusik, drikke en øl, få en farverig cocktail, tage et spil bordfodbold og generelt bare komme for at hygge sig,” siger Marie Zander.

En drøm der går i opfyldelse

Det bliver Marie Zander selv som, sammen med et hold af erfarne bartendere, kommer til at servicere bluesbarens gæster.

Marie Zander har en fortid som bartender på kendte Aarhus-steder som Sway, Café Vestergade og Smagløs. Drømmen om at blive selvstændig har altid været der, og da muligheden for at åbne sit eget sted meldte sig, greb hun den.

Ny bluesbar på Klostertorv: Bliver et kreativt fristed
De fine vægmalerier er lavet af teatermaler Liva Wagner Hinnerfeldt

”Jeg har spillet teater hele mit liv, og jeg troede længe, jeg skulle være skuespiller. I stedet endte jeg med at læse en bachelor i psykologi.

Da jeg mærkede efter i maven og spurgte mig selv: ”Hvornår er jeg egentlig mest glad?” var svaret, at det er jeg bag en bar. Og det at være selvstændig barejer tror jeg, er det perfekte mix mellem de ting, jeg tidligere har beskæftiget mig med.

For os er kontakten og relationen til de besøgende meget vigtig, og vi vil gerne skabe et sted, hvor vi er på fornavn med vores gæster, og altid er der til en snak,” siger Marie Zander.

Kom ind både dag og aften

Den New Orleans-inspirerede bluesbar ligger på Klostertorv i lokalerne, der tidligere husede Bar Plata.

Du kommer til at kunne rafle og nyde en Wild Flower IPA fra Ebeltoft Gårdbryggeri i barens hyggelige gårdhave, som er udsmykket med farvestrålende lyskæder og levende lys i lanterner. Ude foran vil der også være siddepladser på livlige Klostertorv.

Zanders bliver en kombineret dags-/aftenbar, så der både bliver mulighed for at komme forbi og nyde en god kop kaffe i formiddagssolen, og senere på aftenen kan man lytte til live-blues og drikke øl til ud på natten.

”Zanders skal være en bar i original forstand, men samtidig skal det også være et sted, man kan komme ind med sine børn i løbet af dagen for at få en kop kakao eller saftevand.

Planen er på sigt, at vi også skal have et koldt køkken til den lille sult,” siger Marie Zander.

I løbet af Aarhus Jazz Festival, som løber af stablen den 10. til 17. juli, kan du hver dag komme ind på Zanders for at høre live bluesmusik.

Hvad: Ny bluesbar, Zanders, Klostertorv 5
Hvornår: Åbner 11. juni
Åbningstider: Mandag til onsdag 11.00-23.00. Torsdag 11.00-02.00. Fredag 11.00-03.00. Lørdag 10.00-03.00. Søndag 10.00-22.00.

Del artikel