Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Barsel i storbyen: Ny børnevenlig café er åbnet i Aarhus

Af Ane Johanne Damgaard

“Farfalle”

Det italienske ord for sommerfugl.

Et væsen, der intager en ny rolle, når den kravler ud af sin puppe og folder sine vinger ud.

Det er farverigt og legende, men også skrøbeligt.

Præcis som det nye liv, man begiver sig ud i, når man kan skrive en ny titel på CV’et: mor eller far.

Derfor har Nina Langkilde Truelsen valgt at åbne en baby- og børnevenlig café med netop navnet “Farfalle”, som rummer alt det, livet med børn indebærer.

Et hul i markedet

Nina mærkede behovet, mens hun selv var på barsel. Hun syntes nemlig, at der manglede et gå-ud-sted i Aarhus, som både gav noget til mor og barn.

“Det er en fase i ens liv, som er ret vild. Det er vigtigt, at der er nogen, der prøver at rumme lige netop det og give det plads. Derfor har jeg skabt et sted, hvor det er muligt,” fortæller Nina Langkilde Truelsen.

Ifølge Nina kan dagene på barsel føles lange, hvis man kun er derhjemme. Det kan blive en anelse ensomt og svært at blive ved med at finde på ting, der kan aktivere ens barn.

Som barslende kan man også nemt få følelsen af, at man generer andre med sin barnevogn, baby der græder, bleskift og amning. Især som nybagt mor kan det være sårbart at komme ud i starten, hvor alt er nyt.

Så at skabe et sted, der både var trygt, og hvor omgivelserne lagde op til, at nervesystemet lige kunne slappe af blev Ninas motivation for at skabe Farfalle.

Barselspilates og BabyTummel

Det sidste halve års tid har Nina Langkilde Truelsen arbejdet på at lave et univers, hvor enhver med børn på armen føler sig velkommen.

I caféen kan man komme alene såvel som med sin mødregruppe og få sig en bid mad og en kop kaffe i et rum, der virkelig er indbydende for både børn og forældre.

“Det skal være nemt at være her med børn. Man skal komme her for at få en hyggestund,” forklarer Nina Langkilde Truelsen.

Og dét må der siges at være rig mulighed for i caféen. Der er nemlig både siddepladser nedenunder og ovenpå, et stort legerum i stuen og hyggelige legekroge på begge etager – og så er diverse legesager, tegnegrej og bøger stillet til rådighed.

Barsel i storbyen: Ny børnevenlig café er åbnet i Aarhus
Barsel i storbyen: Ny børnevenlig café er åbnet i Aarhus

Hun serverer brød med ost, snurrer og cookies og mad til både børn og babyer. Og så kan du få kaffe, te, varm kakao og lemonade.

I løbet af ugen har hun en jordemoder og børnefysioterapeut tilknyttet, som til sammen tilbyder Barselspilates, Fødselsflow og Babytummel.

Hver søndag lægger hun sit ugeprogram ud på Instagram, så du kan følge med i, hvad der sker i den kommende uge.

Barsel i storbyen: Ny børnevenlig café er åbnet i Aarhus

Et fællesskab er blevet skabt

På skranken sælger hun alt, hvad man som forælder kunne få brug for, når man har sin baby med på farten:

“Jeg mistede altid sutter, når jeg var afsted. Derfor skal det selvfølgelig være muligt at skaffe sig en herinde. Og så sælger jeg lidt forskellige ting, der inspirerer til livet i den her særlige fase.”

Udover sutter finder du de fineste suttesnore, som en af hendes stamgæster i caféen selv laver, små veste, som hendes mor har strikket og hjemmestrikkede sokker, som hendes tante står bag.

Barsel i storbyen: Ny børnevenlig café er åbnet i Aarhus

Caféen er ifølge Nina blevet taget helt fantastisk imod af både forældre og bedsteforældre med alt fra nyfødte til tumlinger og børnehavebørn.

“Jeg er så stolt over det fællesskab, det er lykkedes at skabe hernede,” fortæller hun.

Caféen holder åbent mandag til fredag fra klokken 9.00-15.30.

Del artikel

Andre læser også