Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt skævt?: Kendt kæde lancerer hamp-burger

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Sunset Boulevard
Foto: Sunset Boulevard

Genialt eller helt ude i hampen?

Det må tiden vise, for det er først i morgen – onsdag d. 1. marts – at Sunset Boulevards nye burger med hamp kan købes i samtlige af kædens 44 restauranter i Danmark.

’The Hamp Burger’, som den så mundret hedder, indeholder en plantebaseret bøf med hampefrø udviklet i et unikt samarbejde med en række danske fødevareproducenter.

Og nej: Der er ikke den mindste chance for, at du bliver skæv af at spise burgeren, forsikrer Sunset Boulevards kommercielle direktør i en pressemeddelelse.

”Vi ved, at forestillinger om dårlig eller manglende smag i forvejen er den største barriere mod at vælge plantebaserede alternativer. Samtidigt har mange måske svært ved at forestille sig hamp smage godt.

Men hamp tilføjer faktisk plantebøffen en lækker nøddeagtig smag med masser af fylde og dybde. Selvom man ikke bliver høj af burgeren, bliver man det af smagen,” lyder det fra Cathrine Florian Bang. 

Bøffen indeholder udover hampefrø også ærter og hestebønner.

Mere om hampefrøene:
De danske hampefrø er af sorten Finola, en såkaldt industrihamp, som det er lovligt at dyrke. Frøene indeholder 0,3% eller mindre af det aktive stof THC, som er det, du bliver skæv af. Derfor bliver du ikke høj af burgeren. For at få en effekt siges det, at man skal ryge, hvad der svarer til en bigballe på meget kort tid. Hampefrøene er rige på protein, omega 3 og kostfibre.

Kilde: Sunset Boulevard

De danske hampefrø er fra DAVA foods, og bøffen er udviklet i et samarbejde mellem Sunset Boulevard og flere danske fødevarevirksomheder.

Herunder Rømer Vegan og virksomheden Organic Plant Protein, som står bag varemærket PlantMate®.

Helt skævt?: Kendt kæde lancerer hamp-burger
Foto: Sunset Boulevard

The Hamp Burger består desuden af en briochebolle, mayo, iceberg, syltede rødløg, agurk og tomat.

Burgeren indgår i kædens plantebaserede sortiment og er på menuen i en ‘Limited Edition’ fra den 1. marts 2023.

Sunset Boulevard er at finde fire steder i Aarhus – den nye hampeburger kan fra i morgen købes i Bruuns Galleri, Tilst, Skejby og Risskov.

Find din nærmeste restaurant her

Del artikel

Andre læser også