Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny bypark i Aarhus: Bliver stort eventområde

Af Freja Dumont

Mandag den 3. maj bliver Aarhus’ nye bypark og eventplads Eskelunden officielt indviet af borgmester Jacob Bundsgaard, rådmændene Rabih Azad-Ahmad og Bünyamin Simsek samt Karin Salling, næstformand for Salling Fonden.

Selve indvielsen bliver et lukket arrangement, men der bliver mulighed for, at interesserede i dagene 4.-6. maj kan melde sig til en række guidede rundture med eksperter. Læs mere om arrangementerne her.

Ny festivalplads til North Side

Med Eskelunden får Aarhus endnu et imponerende naturområde ganske tæt på Midtbyen.

Eskelunden bliver blandt andet byens nye eventområde, hvor aarhusianerne og besøgende kan samles om store og små begivenheder lige fra motionsarrangementer til enkeltstående koncerter og festivaler – det bliver blandt andet også her, North Side kommer til at løbe af stablen i fremtiden.

Samtidig kommer du også til at kunne nyde en picnickurv med familien, lege gemmeleg i de tætte skovområder, spille bold på de store græsplæner, løbe en tur eller spejde efter fugle ved åen.

Området er omkranset af en af byens smukkeste cykel- og gangstier ved Brabrand Sø – og har gode busforbindelser til resten af byen.

En del af Aarhus gennem årtusinder

Eskelunden har en lang og spændende historie. Allerede i den sene jægerstenalder jagtede de lokale stenalder-aarhusianere bisonokser i området og fiskede østers i åen, der dengang var en fjord.

I vikingetiden fungerede Eskelunden som skibsværft, og det var her langskibene blev bygget og lå på bedding, når vikingerne var hjemme fra togt.

Eskelunden fungerede i flere år som losse- og fyldplads, men er nu blevet fuldstændig gentænkt og omformet med hjælp fra fondsdonationer.

Del artikel

Andre læser også