Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal have nyt liv: Ikonisk Aarhus-bygning sat til salg

Af Freja Dumont

Når solen skinner, strømmer aarhusianerne til Hipsterhøjen. Der er ingen tvivl om, at den lille græsplæne på højen i Latinerkvarteret er noget helt særligt for mange aarhusianere. Og sådan skal det blive ved med at være – Hipsterhøjen skal forblive Hipsterhøj.

Den gamle tandlægeklinik bag Hipsterhøjen har stået tom i flere år, men nu sættes bygningen til salg – og det giver nye muligheder i området.

”Vi skal have forløst det potentiale, der er i den gamle tandlægeklinik. Det er en smuk, bevaringsværdig bygning med stemning og sjæl.

Derfor glæder jeg mig til at se eksempler på, hvordan bygningen kan bevares og renoveres med en høj arkitektonisk kvalitet,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

Den gamle tandlægeklinik er en del af den bevarende lokalplan for Latinerkvarteret. Det betyder, at bygningens højde og arkitektur skal bevares, mens der i stueetagen er mulighed for at åbne op.

”Imens bygningen har været tandlægeklinik, har facaden været lukket. Med et godt projekt kan ombygningen betyde, at bygningen bliver en aktiv del af kvarteret.

Her kan stueetagen og forarealet bidrage til oplevelsen af et samlet sted omkring Hipsterhøjen. Derfor må der meget gerne gives rum til kulturelle og lokale aktiviteter,” siger Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus Kommune.

Skal have nyt liv: Ikonisk Aarhus-bygning sat til salg

Kærligheden til Hipsterhøjen

Stadsarkitekten har tidligere opfordret aarhusianerne til at komme med input til, hvordan området skal udvikles. Fælles for mange af svarene var kærligheden til Hipsterhøjen, som den er i dag – ”lad det endelig forblive et sted, hvor man kan hænge ud”, lød det blandt andet.

Selve Hipsterhøjen vil fortsat være kommunal. Det er selve bygningen og det nuværende parkeringsareal foran bygningen, der sælges.

Blandt forslagene til, hvordan området skal udvikle sig, var også mere grønt, et værksted til kunstnere, legeplads, byscene, forskellige siddepladser og meget mere.

Alle konkrete forslag til omdannelsen ligger som en del af det udbudsmateriale, en kommende køber skal forholde sig til.

Det forventes, at der kan være fundet en køber inden udgangen af 2023.

Del artikel

Andre læser også