Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Næsten for meget: Ny ‘Aarhus-croissant’ er fyldt med marcipan og Valrhona-chokolade

Af Jonathan Sten Drivsholm

Champagne-bageren ved åen er klar med en ny croissant, som har vakt vores interesse.

Nyheden fra Briancon har fået navnet ‘Aarhus-croissant’, og bageren kalder den selv “en hyldest til vores dejlige by”.

Der er tale om et stykke bagværk med 3 indvendige lag, hvor hvert har både marcipan og Valrhona-chokolade i sig, og ligesom bageriets øvrige croissanter er den selvfølgelig bagt med 100% smør.

“Den er så meget, at den næsten er for meget,” skriver Briancon.

Det lyder jo lovende, så vi har selvfølgelig smagt på sagerne.

Godt med marcipan og chokolade

Den nye Aarhus-croissant er ved første øjekast stor, bred og robust, så den ligner til forveksling Briancons øvrige croissanter.

Næsten for meget: Ny 'Aarhus-croissant' er fyldt med marcipan og Valrhona-chokolade

På toppen finder man en smule hvid glasur, og hvad der ligner en chokoladeknap, som teaser for, hvad der venter indeni.

Vi skærer croissanterne over for at udløse spændingen.

Og ganske rigtigt er der fyldt godt med marcipan og chokolade i croissanten, men dog ser det meste af indholdet ud til at have samlet sig i nederste lag.

Skønner bidder med fyld

Det bliver bekræftet, da vi sætter tænderne i Aarhus-croissanten.

Der er godt nok en smule chokolade og marcipan at finde i de øvre lag, men det er nederst i midten, der for alvor er smæk for skillingen.

Og det falder altså lige i vores smag.

For os er det på ingen måde for meget, men derimod et stort plus, at der ikke er sparet på fyldet – det giver nogle virkelig skønne bidder i midten af croissanten.

Der er også plusser i bogen for at bage med 100 % smør, hvilket sagtens kan smages.

Næsten for meget: Ny 'Aarhus-croissant' er fyldt med marcipan og Valrhona-chokolade

En bastant fætter

Croissanten er tilmed sprød udenpå og blød indeni, omend den har fået lige rigeligt med minutter i ovnen efter vores smag.

De yderste lag er blevet en smule for brødagtige og robuste, og vi kunne godt have ønsket os, at de var lidt finere.

Ingen tvivl om, at den nye Aarhus-croissant er en tung og bastant fætter, men den får en anbefaling med på vejen herfra – især for ikke at spare på fyldet og for at bruge rigtigt smør.

Så næste gang lækkersulten rammer, og du har lyst til en syndig sag, er champagne-bageren ved åen et oplagt sted at lægge vejen forbi.

Hvad: Ny Aarhus-croissant
Hvor: Briancon på Åboulevarden 53
Hvor meget: 35 kroner stykket

Del artikel

Andre læser også