Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er den nye direktør for Aarhus Teater valgt

Af anders@sommersangdigital.dk

Det bliver en meget erfaren og kompetent mand, der fremover skal stå i spidsen for Danmarks største landsdelsscene sammen med teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Som ny direktør for Aarhus Teater har bestyrelsen netop ansat 56-årige Allan Aagaard, der i mange år har siddet på topposter i den finansielle sektor. Nu sætter han sig fra 1. februar 2017 i teatrets direktørstol.

 

Erfaren direktør

Allan Aagaard bliver ny direktør for Aarhus Teater. Han er oprindeligt uddannet cand. jur. fra Aarhus Universitet, men har arbejdet i finanssektoren de seneste 26 år, senest som områdedirektør for Business Banking i Danske Bank, Region Midtjylland. Foruden en solid baggrund inden for økonomi har Allan Aagaard stor teoretisk og praktisk ledelseserfaring. Siden 1991 har han fungeret som leder, og fra 2002 primært som leder for ledere. Han har et meget stort netværk i Aarhus, både i erhvervslivet, i politiske kredse og ikke mindst blandt kulturinstitutioner. Han betegner ikke sig selv som en kulturel feinschmecker, men interesserer sig bredt for kunst og kultur.

 

Den perfekte profil 

Bestyrelsesformand Peter Parbo fortæller om Aarhus Teaters kommende direktør: Allan Aagaard har den perfekte profil til at blive Aarhus Teaters nye direktør. Han er fagligt stærk, veluddannet, idérig og har en levende interesse for kultur – og kulturlivet i Aarhus i særdeleshed, hvor han har spillet en fremtrædende rolle, blandt andet i kraft af sit meget store netværk. Allan Aagaard har et smittende væsen, er munter, lyttende og beslutsom. Jeg er overbevist om, at han vil blive en fortrinlig kollega til teaterdirektør Trine Thomsen, og at medarbejderne på Aarhus Teater vil sætte pris på ham. Allan Aagaard vil blive en drivende kraft i udviklingen af Aarhus Teater og være med til at sikre, at Aarhus Teater vedbliver med at være et kunstnerisk fyrtårn i regionen.

Allan Aagaard

En flittig kulturbruger 

Også teaterdirektør Trine Holm Thomsen er glad for valget af Allan Aagaard som ny direktørkollega: Jeg glæder mig over valget af Allan Aagaard som ny direktør og ser frem til at arbejde i tæt parløb med ham fremover. Jeg kender Allan som en venlig, åben, interesseret og lyttende person, der også er en flittig kulturbruger og initiativtager til kulturelle og netværksmæssige projekter. Han har en stærk ledelsesmæssig baggrund og jeg er sikker på, at han vil passe godt ind på teatret. Jeg hilser ham varmt velkommen.

htr_1040x200_1016

Allan Aagaard fortæller selv om sin nye stilling at Aarhus Teater er en af landet førende kulturinstitutioner og har en enorm betydning for rigtigt mange mennesker, såvel eksternt som internt. Jeg ser det som en utroligt spændende arbejdsplads, hvor jeg kan få lov til at udfolde alle mine ledelseskompetencer og være med til at styre og udvikle teatret ind i en meget spændende fremtid.
Allan Aagaard overtager direktørstolen efter 67-årige Henning Kærsgaard, der efter 8 år som direktør har valgt at hellige sit sene arbejdsliv til bestyrelsesarbejde.

 

disneyonice_930x180

Del artikel

Andre læser også