Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny direktør til Moesgaard Museum

Af anders@sommersangdigital.dk

Afdelingsleder og professor MSO, Mads Kähler Holst, bliver ny direktør på Moesgaard Museum. Når nuværende direktør Jan Skamby Madsen forlader direktørstolen på Moesgaard Museum 1. december efter tyve år på posten, bliver det et i forvejen kendt ansigt på museet, der overtager direktørjobbet.

 

Et kompetent valg

Museets bestyrelse har efter endt ansøgningsprocedure valgt nuværende leder af museets antikvariske afdeling og professor MSO (med særlige opgaver) på Aarhus Universitet, Mads Kähler Holst, som ny direktør. ”Moesgaard Museum står på et utroligt spændende sted efter åbning af den store, nye udstillingsbygning, fusioner med museerne i Odder og på Samsø, og et nyt samarbejde med Aarhus Universitet. Jeg ser meget frem til at skulle arbejde med de mange muligheder, det giver, og i et miljø, som jeg allerede kender som meget iderigt, engageret og dynamisk, ” siger Mads Kähler Holst.

mads-holst

Ikke ny på Moesgaard Museum

Han har siden 2010 været en del af museets ledergruppe og har siden 2014 siddet i en delt lederstilling dels som leder af museets antikvariske afdeling og dels som professor MSO på Arkæologi på Aarhus Universitet. Som afdelingsleder for antikvarisk afdeling har Mads Kähler Holst haft ansvar for Moesgaard Museums arkiv og arkæologiske forskning og samlinger, og det administrative ansvar for den arkæologiske kulturarv i Favrskov, Odder, Samsø og Aarhus kommuner samt det marinarkæologiske ansvar i Østjylland.

 

En tilfreds bestyrelsesformand

”Med Mads Holst får Moesgaard Museum en særdeles kompetent direktør med et godt kendskab til museet, til museumsverdenen, og med fremragende forskningsresultater og gode visioner for Moesgaard Museums videre udvikling. Det er derfor en helt enig bestyrelse, som står bag valget af Mads Kähler Holst, ” siger bestyrelsesformand Johannes Flensted-Jensen.

 

Mads Kähler Holst er 42 år og uddannet cand. phil i forhistorisk arkæologi fra Aarhus Universitet og har ligeledes en Ph.d. fra Aarhus Universitet. Han tiltræder sin nye stilling som direktør for Moesgaard Museum 1. december i år. Se mere om Moesgaard her:

Ophavsretsbeskyttet billede; Rógvi N. Johansen©; Foto/medie afdelingen Moesgård, MOMU, 30. oktober 2014

 

Del artikel

Andre læser også