Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Haps!: Ny dumpling-restaurant åbner i Aarhus

Af Freja Dumont

Det er ikke for sjov, at dumplings – små dampede dejpakker med krydret fyld – er populære på tværs af mange landes madkulturer lige fra Afghanistan og Polen til Kina og Japan.

Hvis du også er vild med den smagfulde ret, har vi en god nyhed.

Et nyt lille dumplingunivers, Mantu Dumplings, åbner nemlig torsdag den 22. februar kl. 17 på Frederiksgade 46.

“Jeg vil gerne skabe et anderledes koncept med fokus på kvalitet og den gode smag i dumplings.

Dumplings er en nationalret i Afghanistan, hvor jeg oprindeligt kommer fra, og jeg ønsker at vise aarhusianerne, hvor lækre dumplings kan være, når de er lavet ordentligt,” fortæller Abdul Massir Hakimzada, som står bag Mantu Dumplings.

Han har derfor gennem et længere stykke tid øvet sig i kunsten at lave dumplings og samlet inspiration fra hele verden.

“Man har jo hver sin måde at lave dumplings på alt efter om man er fra Østeuropa, Asien eller Mellemøsten.

Jeg har samlet inspiration fra de forskellige kulturer og taget det bedste med i udviklingen af vores dumplings,” siger Abdul.

Haps!: Ny dumpling-restaurant åbner i Aarhus

Simpelt og lækkert koncept

Mantu Dumplings åbner i lokalerne, hvor Grøn46 tidligere holdt til, og der er plads til 18 siddende gæster i den lille restaurant.

Konceptet er simpelt og består af tre steps:

Først vælger du fyld, som enten kan være hakket okse, hakket kylling eller vegetarisk med porre/kartoffel.

Herefter står valget på stedets hjemmelavede saucer: Cheese sovs, sweet smoke bbq, teriyaki, karry, soya, chilli oile (mild) og cremet yogurt.

Til sidst vælger du topping, som kan være gule linser, forårsløg, sesam, koriander eller parmesanost.

På åbningsdagen, den 22. februar, kan du få 8 dumplings med en sodavand for 60 kr. Normalprisen på en menu er 98 kr.

Alt er hjemmelavet

Vi har allerede været forbi Mantu Dumplings for at prøvesmage stedets dumplings – og I kan godt begynde at glæde jer.

Mange har nok smagt Gyozaer på asiatiske restauranter, hvor du får serveret en hapser med sprød og let tekstur. Dumplings har derimod en lidt tykkere dej, der er mere elastisk og holdbar.

Vi satte tænderne i en dumpling, som var godt fyldt op med velkrydret hakket kylling, og til at dyppe med valgte vi stedets hjemmelavede karry-sovs, som var cremet og velsmagende.

Stedets dumplings har en god størrelse, og vil vil vove at påstå, at man bliver mæt af 8 styk.

Det er til at smage, at der er lagt hjerte i madlavningen, og de dampede små dejpakker er et godt og sundere alternativ til meget andet fastfood, hvis du spørger os.

“Vi gør os umage med at lave alt fra bunden. Det kræver lidt ekstra arbejde, men jeg synes, det er det værd i sidste ende.

Nu håber jeg bare, at aarhusianerne tager godt i mod konceptet,” siger Abdul.

Læg selv vejen forbi Mantu Dumplings på Frederiksgade 46 fra den 22. februar eller bestil via Wolt og Foodora.

Hvad: Mantu Dumplings åbner
Hvor: Frederiksgade 46, 8000 Aarhus C
Hvornår: Holder åbent tirsdag til onsdag kl. 11.30 – 21.00 og torsdag til søndag kl. 11.30 – 22.00

Del artikel

Andre læser også