Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner snart i midtbyen: Ny fotoudstilling hylder Aarhus-musikere

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto af Thomas Helmig: Morten Larsen
Foto af Thomas Helmig: Morten Larsen

En helt ny fotoudstilling er på vej til Aarhus.

Udstillingen går under navnet ‘Lydbilleder fra en by’ og åbner på Store Torv til oktober.

Her kan du gå på opdagelse i GAFFA’s fotoarkiv og komme helt tæt på nogle Aarhus’ mest markante musikere gennem tiden.

Det skriver Music City Aarhus 2022 i en pressemeddelelse.

Hylder byens musikere

Var du med, da TV-2 spillede til Rock mod atomkraft i 1984? Kan du huske, da dj’en Kato fik besøg af den amerikanske rapper Snoop Dogg i 2011? Eller da Medina brød igennem med sit kæmpehit ”Kun for mig” i 2008?

Det er nogle af de musikalske begivenheder, som musikmagasinet GAFFA har fotograferet og dokumenteret gennem tiden, og som man nu kan opleve i den nye fotoudstilling på Store Torv.

Music City Aarhus 2022 præsenterer i samarbejde med GAFFA fotoudstillingen, der hylder byens musikere – både dem, der allerede har sat sit historiske lydaftryk, og dem, der farver fremtidens musik.

Lydbilleder fra en by kan publikum se 35 af de bedste fotos af aarhusianske musikere gennem de seneste 40 år.

Store navne er med

GAFFA er Danmarks største og ældste musikmagasin, der med base i Aarhus har beskrevet og dokumenteret landets musikliv siden 1983 med et månedligt magasin og online artikler.

Til udstillingen er GAFFA dykket ned i deres store billedarkiv og har fundet fotos frem, der fortæller hver sin historie om en musiker eller et band i Aarhus.

“I løbet af hele året har Music City Aarhus 2022 sat fokus på musikken i byen – både den gamle med de klassiske hits og den helt nye fra byens stærke vækstlag.

Vi har glædet os til at præsentere en udstilling, der tydeligt viser alsidigheden og betydningen af musikken fra Aarhus, lige fra 80’ernes store navne som Thomas Helmig og Lis Sørensen til nutidens aktuelle musikere som Lydmor, Baest og Clara,” siger Jesper Mardahl, sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022.

GAFFA er kendt for deres flotte fotoserier og ikoniske forsider, og det er netop nogle af dem, der vil pryde Store Torv i oktober op til og under efterårsferien.

Hvad: Fotoudstillingen Lydbilleder fra en by
Hvor: Store Torv
Hvornår: 3. til 24. oktober 2022

Del artikel

Andre læser også