Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frivillige står bag: Ny gratis gadefestival indtager Aarhus

Af Ane Johanne Damgaard

Vi kan næsten høre bassen pumpe og fornemme madosen fra de lækre foodtrucks i det fjerne. Festivalsæsonen begynder så småt at nærme sig.

Og næsten, som man skulle tro, at det ikke kunne blive bedre, har endnu en festival meldt sig på banen. Og de har valgt at tage forskud på glæderne.

Aarhus bliver nemlig allerede i slutningen af april beriget med en helt ny gadefestival. Den løber af stablen torsdag den 25. april, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Her er der ikke tale om en hvilken som helst festival. Festivalen er arrangeret af frivillige, og bliver startskuddet til et helt nyt univers for Aarhus’ unge, som bliver lige præcis det, de unge gerne vil have det til at være.

Til gadefestivalen kan du få en smagsprøve på netop det – med blandt andet livemusik, DJ-workshop, smykkeværksted og foodtruck med gratis mad fra Faour på programmet.

Sommervibes og et hav af aktiviteter

Gadefestivalen, der finder sted på Katrinebjergvej 77 i tidsrummet 15.00-22.00, bliver første møde med Fairhuset, som åbner i maj-måned på Katrinebjerg.

“Vi vil gerne lave noget larm, inden vi åbner, for at give et kig ind. Til gadefestivalen tager vi udgangspunkt i, hvad unge synes er fedt at lave. Men vi vil også rigtig gerne i snak med flere af de unge for at få indspark til, hvad vi ellers kan fokusere på,” fortæller Jakob Hove, der er projektmedarbejder ved Fairhuset Aarhus.

Derfor har de frivillige bag Fairhuset været i kontakt med en masse lokale og sammensat et genialt line up med noget for enhver smag.

Hvis du er kommet ud af døren med en manke, der er svær at tæmme, er hjælpen parat på selve festivalen. Fairhuset har nemlig inviteret den lokale barbershop, som kommer forbi med saks og trimmer og kan hjælpe med at få styr på frisuren ganske gratis. De vil også kunne give et par fifs til, hvordan man selv kan kaste sig ud i en klipning.

Og hvis du drømmer dig om på den anden side af DJ-pulten, når du giver den gas på floor, kan du svinge forbi DJ-workshoppen. Her kan du lære det basale i forhold til at trykke på de rigtige knapper. Og så vil DJ’en selvfølgelig give et brag af et show bagefter.

Fairhuset har også bestilt en masse smykkedele hjem. Det betyder, at du kan slå dig ned til en hyggelig stund, hvor du kan designe dine egne smykker.

Og hvis du er taget afsted med håbet om at udleve din indre kunstner, er du også gået det rigtige sted hen. Fairhuset har nemlig planlagt, at I skal lave et kæmpe grafitti-kunstværk, som skal pryde væggen i det nye univers. Om tre uger, når Fairhuset åbner, vil man derfor kunne se kunstværket, som man selv har været med til at kreere.

Til at sørge for at stemningen er helt i top, kommer gademusikanterne De4Maver og leverer sydamerikanske sommervibes. Og så vil Faour fra deres foodtruck sørge for aftensmaden i tidsrummet 18.30-19.30. De har nemlig pakket trucken med et ordentligt læs falafler og halloumi og vil lange bowls over disken, indtil lageret er tømt.

Og så vil man selvfølgelig kunne komme forbi og se Fairhuset.

Sæt dit eget præg på huset

Fairhuset, der er drevet af frivillige og støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, åbner den 16. maj. Det bliver et hus, som skal byde ind til fællesskab for unge mennesker i alderen 17-25 år i alle afskygninger.

Det kommer til at huse diverse aktiviteter, og det er de unge, der er med til at sætte deres præg på, hvad huset skal kunne.

“Vi har set, at der mangler et fællesskabshus for den her aldersgruppe i området. Mange har brug for fællesskab og vil gerne være en del af noget større. Det er det, vi vil forsøge at skabe,” fortæller Jakob Hove.

Der vil blandt andet være et studie til rådighed, hvor man kan producere sin egen musik. Og ellers kan der blive arrangeret alt fra dansehold til fællesspisning.

Men dørene står også åbne, så man kan komme alene eller hive en flok venner med og bare slå sig ned.

“Det skal være et sted, hvor man kan få ansvar og få lov til at drømme. Mantra er, at det er de unge, der skal være med til at bestemme, hvad der skal ske. Fairhuset skal være et hjemsted for at hænge ud. Men derfra kan det gå i mange retninger,” fortæller Jakob Hove.

Alt i Fairhuset vil som udgangspunkt være gratis, og man skal ikke være medlem for at kunne benytte sig af det.

Dørene til det nye hus bliver åbnet torsdag den 16. maj, hvor der er åbningsfest for alle Aarhus’ unge, og den 17. maj er der reception for husets samarbejdspartnere.

Du kan læse mere om Fairhuset her.

Del artikel

Andre læser også