Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store ambitioner: Ny håndboldklub vil føre Aarhus helt til tops

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Århus Håndbold.
Foto: Århus Håndbold.

Aarhus får en helt nyt håndboldklub med store ambitioner.

Det sker efter Århus Håndbolds konkurs i 2021, der betød, at byens bedste herrehold står med det ene ben i Skanderborg.

Det har nu fået en kreds af lokale håndboldforeninger, frivillige ildsjæle og aarhusianske erhvervsfolk til at rykke sammen i et nyt håndboldfællesskab med navnet Aarhus HC.

Målet er at skabe et sportsligt og økonomisk bæredygtigt aarhusiansk håndboldfælleskab, lyder det i en pressemeddelelse.

Og der er ingen tvivl om, at håbet er at bringe Aarhus tilbage til toppen af dansk herrehåndbold.

“Aarhus er en by i en rivende udvikling. Håndbolden har historisk været med helt forrest, når det gælder sportslige flagskibe. Det skal vi opleve igen.

Ved at lade en almennyttig fond eje det nye tophold skaber vi hele Aarhus’ hold. Ingen klubber eller personer eller selskaber får særlige rettigheder eller ejerskab,” siger formand for det nye Aarhus HC, Carsten Led-Jensen.

EM-guldvinder med ombord

Ledelsen af Aarhus HC kommer i første omgang til at bestå af en arbejdende bestyrelse, der skal repræsentere kredsen af erhvervs- og håndboldfolk bag initiativet.

Udover formand Carsten Led-Jensen, der er partner i advokatfirmaet Holst, bliver bestyrelsens medlemmer Henrik Larson, som også sidder i Dansk Håndbold Forbunds (DHF) bestyrelsen og formand for HEI-Håndbold, Thomas Munkholm.

Også Peter Bredsdorff-Larsen, der som assistenttræner for det danske landshold bl.a. har været med til at vinde EM-guld, ligesom han har optrådt som cheftræner for flere af de absolut største ligaklubber her i landet, indtræder i bestyrelsen.

Store ambitioner: Ny håndboldklub vil føre Aarhus helt til tops
Foto: Aarhus HC

Nu er han landstræner for Færøerne, og sideløbende får han særligt ansvar den sportslige udvikling som bestyrelsesmedlem i det nye Aarhus HC.

“Hvor andre eliteprojekter typisk er bygget op omkring et ligahold og måske et ungdomsakademi, så kommer den nye Aarhus-model – forankret i en håndboldfond – til at bygge ovenpå den stærke og unikke aarhusianske foreningsstruktur, som i en årrække har leveret mange håndboldtalenter og -oplevelser.

På den måde favner vi ikke kun smalle interesser omkring et ligahold og de spillere, der kommer gennem nåleøjet her,” lyder det fra Peter Bredsdorff-Larsen.

Aarhus-firma bliver storsponsor

Det er de 5 aarhusianske håndboldforeninger – Viby, Brabrand, Stavtrup, VRI og HEI – der stifter det selskab, som skal stå for driften af Aarhus HC.

Sideløbende etableres en aarhusiansk håndboldfond, som er blevet tilført 3 mio. kr. fra Michael Holm, der er ejer og CEO i den Aarhus-baserede softwarevirksomhed Systematic.

Erhvervsmanden har et klart mål ved at spytte penge i kassen.

“Jeg vil have tophåndbold tilbage til Aarhus. Det er en sport, som har givet mig mange gode oplevelser både på banen og på lægterne.

Det her er mit bidrag til at give de århusianske håndboldmiljøer et stærkt økonomisk fundament, så vi forhåbentligt i fremtiden kommer til at opleve storkampe for fulde huse i Kongelunden,” lyder det fra Michael Holm.

Håndboldfonden får i fremtiden tildelt ejerskabet af det nye Aarhus HC, som en gave fra de stiftende foreninger.

Et endnu højere niveau

HEI-Håndbold, der har hjemme i Hjortshøj, og som i mange år har været en af landets førende håndboldklubber på særligt talentarbejdet, spiller en særligt stor rolle for Aarhus nye håndboldprojekt.

Klubben lægger nemlig licensen fra deres nuværende 1. divisionshold ind i det nye samarbejde.

“Inderst inde, så vil vi nok allesammen helst se vores egne foreninger stryge helt til tops. Men efter, at vi i en årrække har leveret flotte resultater som amatørhold i 1. division, må vi også erkende, at det kræver et fælles projekt, hvis vi skal nå endnu længere.

Vi har allerede et fortrinligt samarbejde med de andre Aarhus-klubber omkring talentarbejdet, og med det nye håndboldfællesskab  kan vi nu løfte vores tilbud til et endnu højere niveau,” siger formand for HEI-Håndbold, Thomas Munkholm, der bliver en del af bestyrelsen i Aarhus HC.

Herrehåndboldens hovedstad

Selvom projektet med at genrejse Aarhus som herrehåndboldens hovedstad allerede har sikret sig økonomisk opbakning, lægger formanden for den nye klub ikke skjul på, at der skal flere penge i kassen for, at visionen for alvor kan realiseres.

“Tanken om, at vi vil bygge et helt nyt håndboldfællesskab, som kan tilføre ressourcer til den i forvejen stærke foreningskultur, møder stor sympati både blandt håndbold- og erhvervsfolk i Aarhus.

Men det er heller ikke nogen hemmelighed, at skal vores drømme om et nyt århusiansk storhold blive til virkelighed, er vi afhængige af konkret opbakning fra byens erhvervsliv,” siger Carsten Led-Jensen.

Aarhus HC vil fra den kommende sæson overtage HEI-Håndbolds licens og spille i landets næstbedste række.

Håndboldklubben skal i første omgang bide sig fast i 1. division og på sigt kæmpe med om oprykning til landets bedste række.

Del artikel

Andre læser også