Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

International bar åbner i Aarhus: Slår dørene op med vildt tilbud

Af Jonathan Sten Drivsholm

Muse, Franz Ferdinand, The Killers, Foo Fighters og Queens of the Stone Age.

Det er navne som disse, der kommer til at blive spillet på Tokio Bar, der har fokus på indierock, og som fredag den 1. april slår dørene op i Skolegade.

Bag den nye bar står Mesut Dursun, der selv for alvor fik øjnene op for indierocken og dens største navne, da han var ansat på NorthSide i festivalens tidlige år.

Inspirationen til Tokio Bar kommer til dels fra den tid, men endnu mere fra Mesut Dursuns favoritbar i London – den rå amerikanske rockbar Slim Jim’s Liquor Store.

“Jeg elsker at komme der og har altid tænkt, at det ville være oplagt at finde et sted til sådan en bar her i Aarhus,” fortæller Mesut Dursun til MigogAarhus.

Inspiration fra barer verden over

Mesut Dursun havde egentlig skubbet idéen til side, men da lokalerne på Skolegade 23 blev ledige, slog han alligevel til.

Med musikmiljøet på Escobar, Fatter Eskild og Casino Bar og gadens beliggenhed i forlængelse af Mejlgade og Latinerkvarteret er det noget nær den perfekte placering til en international bar med fokus på indierock.

Udover NorthSides tidlige år og Slim Jim’s Liquor Store har Mesut Dursun hentet inspiration fra en australsk disco-rockbar og fra Havard and Stone i Los Angeles.

International bar åbner i Aarhus: Slår dørene op med vildt tilbud

Læg dertil, at barens navn stammer fra den japanske hovedstad, der er kendt for sine mange neonskilte, hvilke kommer til at fylde meget i indretningen på Tokio Bar.

Med andre ord kommer det internationale præg til at skinne igennem på den nye bar i Skolegade.

“Det er et amerikansk koncept med et asiatisk navn beliggende i Europa,” opsummerer Mesut Dursun.

En bar med attitude og kant

For at leve op til mærkatet som en international bar vil der være visse regler på Tokio Bar, som ikke kan rokkes ved.

“Det bliver bandlyst at spille dansk musik hernede. Det kommer ikke til at ske. Den første, der sætter fødselsdagssang på, bliver aflivet,” siger Mesut Dursun og griner.

International bar åbner i Aarhus: Slår dørene op med vildt tilbud

Han peger udover musikken på indretningen og personalet som dét, der kommer til at definere stedet.

Sidstnævnte bliver folk fra alverdens nationaliteter, og Mesut Dursun fortæller, at ansøgerne kommer fra fx Kenya, Indien, Rumænien og Tyskland:

“Vi kommer til at have internationale medarbejdere hernede, og de kommer ikke til at have uniform på, for deres påklædning skal afspejle dem, de er.

Jeg vil gerne have noget kant og udtryk i personalet. Om det er fyre med tusser, læbestift eller neglelak, det er jeg sådan set ligeglad med. Bare de har personlighed.”

Bredt udvalg af øl og whisky

Tokio Bar kommer til at være delt op i to afdelinger. Lige når du træder ind over dørtærsklen, bevæger du dig i et mørkt miljø med en stor bar, der byder på en lang række amerikanske øl og whiskyer.

“Vi kommer ikke til at have tilbud på 10 Små Sure. Det bliver tunge whiskyshots og ikke babysaftevand,” siger Mesut Dursun.

International bar åbner i Aarhus: Slår dørene op med vildt tilbud

Baren byder til gengæld på op imod 30 forskellige øl og herunder et bredt udvalg af specialøl på både flaske, dåse og fad, ligesom der vil være longdrinks og omkring 20 forskellige bourbons og whiskyer at vælge mellem.

Bag en skydedør i den anden ende af Tokio Bar gemmer sig et stort lokale med et råt look, der byder på masser af siddepladser, og her er det tilladt at ryge.

Åbner med tilbud og donerer overskuddet

Til en start kommer Tokio Bar til have åbent fredag og lørdag fra kl. 18, men Mesut Dursun håber på sigt at kunne udvide åbningstiderne, så gæster kan kigge forbi allerede om eftermiddagen og i hverdagene.

International bar åbner i Aarhus: Slår dørene op med vildt tilbud

I åbningsweekenden byder baren gæster indenfor med lidt af et tilbud. Her kommer alt i baren til at koste 30 kroner.

“Det gælder for eksempel store udenlandske fadøl, Jack D og cola og en masse specialøl. Altsammen noget, der normalt vil koste 60-70 kroner,” siger Mesut Dursun.

Tokio Bar-ejeren har desuden besluttet at donere hele overskuddet fra åbningsdagen 1. april til Danske Hospitalsklovne og til Blå Kors’ lokale indsats i Aarhus.

Indtil den snarlige åbning kan nysgerrige sjæle kigge ind af barens glory hole fra Skolegade:

International bar åbner i Aarhus: Slår dørene op med vildt tilbud

Du kan læse mere om Tokio Bars ‘Grand Opening’ her på Facebook.

Hvad: Tokio Bar åbner
Hvor: Skolegade 23 i Aarhus C
Hvornår: Fredag d. 1. april kl. 18.00

Del artikel

Andre læser også