Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny kaffebar i Aarhus: Giver gratis croissant til kaffen

Af Freja Dumont

En af byens hyggeligste gader, Vestergade, er blevet en kaffebar rigere. I nummer 35, hvor der før i tiden blev solgt rotisserie-stegte kyllinger, bliver der nu brygget friskkværnet kaffe.

Kaffebaren Coffee & The Bean er nemlig flyttet ind i Roosters tidligere lokaler, hvor der nu serveres kaffe og kage. Med tiden vil sortimentet også byde på sandwiches og andet til den lille sult.

“Kaffe er ikke bare kaffe – det er en videnskab. Og der er en fortælling bag hver en slags bønne. Netop kaffens historie er en central del af oplevelsen på stedet her.

Her er den gode bønne nemlig i fokus, og det er altid en barista med passion for kaffe, som står bag disken klar til at fortælle og vejlede,” siger Mohammed Badr, ejer af Coffee & The Bean.

Vælg selv bønnen

Mohammed og hans personale har brugt de sidste mange måneder på at teste et hav af forskellige kaffebønner. Det er nu blevet til fire nøje udvalgte sorter, som du frit kan vælge i mellem, når du bestiller din kaffe.

“Jeg har været konstant dopet på koffein den seneste tid. Det er endt ud i, at vi nu har fundet frem til de helt rigtige bønner, som både matcher vores krav om smag og fairtrade.

Vores bønne fra Tanzania kommer eksempelvis fra en farm, som har tilknyttet en skole. Det betyder, at farmerne kan aflevere deres børn, mens de arbejder, og på den måde får børnene en uddannelse,” fortæller Mohammed Badr.

Med tiden er planen, at kaffekortet bliver udvidet – og allerede nu leger Mohammed med idéen om at få den kendte Kopi Luwak-kaffe i sortimentet.

En meget dyr kaffedelikatesse, som er kendetegnet ved, at bønnerne har passeret igennem fordøjelsessystemet på en såkaldt palmeruller eller toddykat og opsamles fra dyrets afføring, inden de viderebearbejdes.

Nyd din kaffe i hyggelige omgivelser

Det er ikke kun kaffebønnerne, Mohammed Badr har lagt tid i og kredset om i den seneste tid.

Han har nemlig også istandsat kaffebaren, så det har fået den helt rette jungleagtige-stemning med masser af grønne planter, lamper der hænger i lianer fra loftet, råt træ og dæmpet belysning.

“Jeg elsker at skabe og gøre mig umage – hvad end det er en kop kaffe eller et tømrerprojekt, der skal laves.

Min skabertrang har gjort, at jeg har bygget seks forretninger op i løbet af de seneste 10 år. Jeg elsker at drive forretning og herigennem møde en masse sjove og skønne mennesker hver dag,” siger Mohammed, som ejer flere forretninger på Vestergade, herunder den kendte sandwichbar Lillebror.

Hvad: Coffee & The Bean er åbnet
Hvor: Vestergade 35
Hvornår: Lige nu holder kaffebaren åbent fra 9 til 18. Fra januar er det fra 7.30 til 18.

Du kan enten nyde kaffen i butikken eller tage den med på farten – og resten af året får du en gratis croissant med, når du køber en kop kaffe hos Coffee & The Bean

Del artikel

Andre læser også