Gourmet i unikke rammer: Ny køkkenchef klar med signaturmenu
Molskroen og Molskroen Strandhotel er et helt unikt åndehul i et af Danmarks mest naturskønne områder med udsigt til havet og Nationalpark Mols Bjerge i ryggen.
Her får du en unik gourmetoplevelse baseret på de bedste råvarer og med stor omtanke og fokus på bæredygtig gastronomi.
Stedets gourmetrestaurant bygger på stolte traditioner med køkkenchefer som Wassim Hallal, Michel Michaud m.fl. i køkkenet. I april overtog Kristoffer Ringsing titlen som køkkenchef på Molskroen efter Steffen Villadsen.
“Det er helt specielt at overtage det gastronomiske ror på Molskroen, hvor der er mange traditioner.
Mit fokus er at frembringe mest mulig smag ud af kvalitetsråvarer, og det er fantastisk at kunne boltre sig i alle de skønne, lokale råvarer som Mols og Djursland har at byde på.
For mig handler det især om at være nysgerrig, opsøge de gode råvarer og gøre sig umage med tilberedningen,” siger Kristoffer Ringsing.
Flere priser og et prestigefyldt CV
Med de nye ledende kræfter i køkkenet ønsker Molskroen at videreføre stedets høje gastronomiske niveau.
Kristoffer er udlært fra Falsled Kro og har siden slået sine folder på Babette i Vordingborg, Michelin restauranten Ti Trin Ned i Fredericia og stået bag gourmet restauranten B-Spis i Næstved og senest på Vejrø Resort som køkkenchef.
Derudover har han vundet prisen som Årets Kok 2019, DM i Østers i både 2019 og 2020, og også vundet Den Gyldne Jomfruhummer Klo i 2019.
”Min madlavning har rødder i det klassiske køkken, som jeg elsker at kombinere med det nordiske.
I restauranten kommer man derfor til at nyde intense, dybe smage i en harmonisk kombination med visuel elegance i udtrykket, som integrerer lokale råvarer fra egnen”, udtaler Kristoffer Ringsing.
En hyldest til de gastronomiske traditioner
Molskroen er kendt for sine gastronomiske traditioner og service på højeste niveau igennem mange år. Det er dyder, som stedet fortsat værner om.
Med Kristoffer som ny ledende køkkenchef på Molskroen er ambitionen at forfine og forbedre den gastronomiske oplevelse og tage stedets gæster med på en unik smagsrejse med fokus og passion for det klassiske håndværk, bæredygtighed og brug af friske, lokale råvarer.
Det mærker man især i Kristoffers fortolkning af Molskroens nye sæsonmenu, som er sammensat af Molskroens hors d’oeuvres efterfulgt af en skøn 6 retters menu med matchende vinmenu.
SÆSONENS SIGNATURE MENU
Molskroens Hors d’oeuvres
(Molskroens små serveringer)
MENU
Dansk krogfanget Torsk
Ocietra Caviar fra Gastro Unika, kålskud fra Trustrupgård, hasselnød og persillesauce
Håndpillede Fjordrejer
Hvide asparges, fjordreje gratinering, fermenteret aspargessauce, urter fra strand og skov.
Stegt Havtaskefilet
Selleri og porre fra Trustrupgård, saltet citron, urter fra haven og røget muslingesauce
Terrin på Kalvebrissel
Grillede grønne asparges, syltet hyldeblomst, stikkelsbær og kalvesky med morkler og sennepskorn
Krogmodnet dansk Lammeryg
Nye kartofler, aromatiske urter, lardo fra Troldgaarden, lammesauce
Lokale Rabarber
Pocheret rabarber fra Trustrupgård, vanilje, kærnemælks is på solbærskud, skovmærke
Molskroens 6 retters Signature Menu inklusiv hors d’oeuvres kr. 1595,-
(4 retters menu inkl hors d’oeuvres kr. 1295,-)
Menuen bærer præg af de tidlige forårs noter, som asparges, nye kartofler og rabarber. Aspargesene kommer bl.a. fra stedets lokale ekspert, som formår at få den velkendte sødme og sprødhed frem i sine asparges, som også er høstet nænsomt med hånden.
“Når man får vores nye menu, skal det gerne kunne smages, at vi har lagt mange tanker og kærlighed bag. Vi starter grønt og friskt, og så bygger vi det stille og roligt op smagsmæssigt med fisk på menuen.
Det kulminerer med en kraftigere hovedret bestående af stegt lam, aromatiske urter, nye kartofler og lammesky.
Afslutningsvis har vi desserten bestående af bl.a. lokale rabarber, som gerne må sætte sig i folks hukommelse som velsmagende og kaste ens tanker hen på dansk forår.
VI går meget op i, at alle gæster får en helhedsoplevelse – hvor alt fra omgivelser til betjening og naturligvis mad og servering er i topklasse,” afslutter Kristoffer Ringsing.