Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se billederne: Helt ny La Cabra åbner på Aarhus Ø

Af Jonathan Sten Drivsholm

Fredag 1. marts er ventetiden ovre.

Her slår La Cabra officielt dørene op til sin tredje lokation i hjembyen Aarhus, hvor kaffeeventyret begyndte tilbage i 2012.

Den nye kaffebar bliver en del af det iøjnefaldende byggeri Kampanilen, som er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels.

Her vil du fremover finde La Cabra i stueetagen, hvor den famøse kaffe og det populære bagværk vil blive langet over disken alle ugens dage.

“Det har været et spændende projekt for os at åbne et sted som Aarhus Ø, som jo bliver lidt en blanding af de to lokationer, vi har i forvejen.

Vi har Graven, som er vores første sted, og der hvor det hele begyndte, og nogle år senere kom La Cabra Bakery til i Borggade, som er nyere og har et mere industrielt udtryk i sin indretning.

Det er afspejlet her i Kampanilen, der er inspireret af vores kaffebarer i SoHo, East Village (i New York) og i Thailand,” siger Line Nielsen, der er marketingkoordinator ved La Cabra.

Se billederne: Helt ny La Cabra åbner på Aarhus Ø

Helt andre omgivelser

Konceptet hos den nye La Cabra bliver akkurat, som man kender det fra kaffebaren i Latinerkvarteret – samme gode kaffe og bagværk, der bliver leveret fra bageriet i Borggade to gange dagligt.

“Så oplevelsen bliver den samme som i Graven – det er bare nogle helt andre omgivelser.

Her får vi jo et meget åbent sted, der inviterer til, at man sætte sig og nyder udsigten,” lyder det videre fra Line Nielsen.

Se billederne: Helt ny La Cabra åbner på Aarhus Ø

Der er sket meget siden den spæde start i Aarhus for godt og vel 12 år siden.

I dag er La Cabra et verdensomspændende brand med kaffebarer i Bangkok, Oman og New York – såvel som i København og Aarhus.

Ingen standardløsninger

Fælles for dem alle er, at de er indrettet og designet af Mikkel Selmer, der er partner i La Cabra og uddannet arkitekt.

“Vi er jo en kaffevirksomhed, og det handler selvfølgelig mest om, hvad der er i koppen.

Men du kan ikke rigtig opfatte koppens indhold, hvis der ikke er styr på alle de omgivende elementer, der påvirker dig – som lyd og lys,” fortæller han.

Se billederne: Helt ny La Cabra åbner på Aarhus Ø

I Kampanilen har Mikkel Selmer arbejdet med at skabe det, han selv kalder et blødt træ-univers, hvor alle møbler er La Cabras eget design.

“Vi laver alt til hver enkelt lokation – det er en del af vores dna, at vi ikke bare laver standardløsninger,” fastslår Mikkel Selmer.

Sjæl og varme i moderne rammer

Mens træ er et gennemgående tema, er andre nøgleord hessian, hør og farven bordeaux, der viser sig i valget af tekstiler, som spiller sin helt egen rolle i indretningen.

Se billederne: Helt ny La Cabra åbner på Aarhus Ø

Udover at forbedre akustikken har de også en anden funktion.

“Tekstiler giver altid en varme til et rum, synes jeg – især i et moderne byggeri som det her, hvor det nogle gange godt kan mangle. Vi har arbejdet meget med at få noget varme og sjæl ind,” siger Mikkel Selmer.

Det har været kendt siden august sidste år, at La Cabra ville åbne en ny kaffebar på Aarhus Ø, men nu nærmer dagen sig for alvor.

Da vi kigger forbi stueetagen i Kampanilen, er der kun ganske få dage til den officielle åbning, som er stærkt imødeset af hele holdet bag den nye kaffebar.

Hvad: La Cabra åbner ny kaffebar
Hvor: Irma Pedersens Gade 120
Hvornår: Fredag 1. marts 2024

“Vi glæder os virkelig meget. Det er noget, vi har arbejdet på i rigtig, rigtig lang tid, så det med endelig at kunne lukke folk ind, det bliver så godt,” siger Line Nielsen, La Cabras marketingkoordinator.

Se billederne: Helt ny La Cabra åbner på Aarhus Ø

Den nye La Cabra vil være åben mandag-lørdag kl. 08.00-18.00 og søndag kl. 09.00-17.00.

Du finder kaffebaren på Irma Pedersens Gade 120.

Del artikel

Andre læser også