Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny mand på Castenskiold – Thorsten Schmidt – hjem til Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Thorsten Schmidt vender tilbage til Aarhus. Sådan, fristes jeg til at sige. Det var Castenskiold, som vandt slutspillet om Thorsten Schmidts gunst, efter han forlod Ruths Hotel i Skagen. Ruths var ikke klar til hr. Schmidts topgastronomi, men ville hellere fortsætte som traditionel og velkendt brasserie. Fair nok. Det var synd for Skagen, men godt for Aarhus. En højt respekteret anmelderkollega fra København var ellers ret så skråsikker på, at Thorsten Schmidt skulle til København. Han mente, Aarhus var alt for lille til en af vor tids mest innovative kokke. Men her tog han så fejl. 1 – 0 til Aarhus i første omgang, da vi ved det nok er på lånt tid.

 

Køkkenchefen hedder ikke Thorsten Schmidt

Måske lyder det underligt. Men nej, det er kun naturligt, når man arbejder med en af landets mest innovative kokke. Mia Christiansen er navnet på den daglige køkkenchef. Hun har en fortid på Brøndums Hotel, og har ellers været souschef på Castenskiold i et års tid. I modsætning til mange af hendes mandlige kolleger, går hun helt uden om rampelyset. Hun har en mission, og den er tydelig; køkkenet skal være et team. Mottoet er et køkken uden egoer. Det er teamwork, det handler om i fremtiden. Et kreativt køkken hvor Thorsten Schmidt bliver inspiratoren og nyudvikleren. Han bliver 12. manden på holdet. Det skal nok blive stort. Ingen tvivl om mange unge kokke vil drømme om en plads på det nye Castenskioldhold.

 

Smagsbank – Research og Development Castenskiold

Flere vil nok spørge sig selv, med rette, hvad er det så for noget mad, vi kan forvente på Castenskiold i fremtiden. Ja, det må tiden jo vise. Vi kan forvente et mere legende køkken, fortæller Thorsten Schmidt. Opgaven bliver at smagsudvikle og finde smage og råvarer, som vi ikke har smagt eller set endnu. På dansk ville ordet smagsbank være retvisende. Ud over det er vi også opmærksomme på at binde køkkenet mere sammen med baren i endnu større grad end hidtil. Det bliver også en af Thorstens opgaver, fortæller Anders Snede fra Castenskiold. Planen er
også at udvikle nye molekylær cocktail.

 

Spændende er vist det rette ord at bruge om Castenskiolds nye Research og Development. Det bliver spændende at se, hvad der sker, når man sætter Thorsten Schmidts kreativitet sammen med Castenskiolds mere klassiske køkken. En ting er sikkert, og det er, at det ikke bliver kedeligt. Både Thorsten og Mia er kokke, som lever og ånder for deres fag. De er enige om flere ting, men at de lokale råvarer kommer i højsædet er en selvfølge for dem begge. Thorsten vil også bruge tid på at udvikle de lokale råvarer sammen med lokale producenter.

 

Tilfredshed rundt om bordet

Nu er Thorsten Schmidt ikke en hr. hvem som helst. Han driver sin egen virksomhed som gastronomisk rådgiver. “Lige nu vil jeg bare nyde at kunne være lidt spontan og deltage i forskellige gastronomiske arrangementer i ind og udlandet, indtil jeg har fundet ud af, hvad det næste store bliver og selvfølgelige hvor”, siger Thorsten Schmidt med et smil, der indtil videre har dedikeret sin tid til foredrag, produktudvikling og konsulentopgaver såsom at få Castenskiold op på et endnu højere niveau.

 

“Da Castenskiold henvendte sig til mig med ønsket om at bidrage med at videreudvikle Castenskiold som supperclub, synes jeg det lød som en spændende udfordring, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg glæder mig meget til arbejdet med at finde  Castenskiolds helt egen “smag”, fortæller Thorsten Schmidt.

 

Samarbejdet skal ses som en gastronomisk legekammerat til køkkenet og Castenskiolds ledelse. Holdet arbejder blandt andet med en helt unik 10 retters menu, hvori nogle af de nye smage og tiltag vil blive synlige. På den korte bane, vil Thorsten arbejde tæt sammen med det eksisterende hold og lave små og enkelte justeringer. Alt i alt er det en proces, hvor Thorsten med det samme bliver en del af holdet, lærer huset at kende, samt iværksætter Castenskiold smagsbank.

 

Fremtiden byder på mere end en restaurant

Castenskiold er både en cocktailbar, natklub og restaurant. Konceptet hedder supperclub, og ses mere i byer som London, New York og San Francisco. Det gode ved at have en restaurant i den høje ende af skalaen og en tilhørende cocktailbar er, at man kan fortsætte festen efter middagen.

 

Ud over at Castenskiold er et fedt sted at være, så har restauranten også 80 udendørs pladser ved åen. Så som en af de eneste gourmetrestauranter kan du sidde ude at spise din mad. Det er ikke helt uden betydning, når vejret arter sig. Den 1. april gav Ole Troelsø fra Børsen fine roser og 5 stjerner til Castenskiold, og i sidste uge blev det tydeligt, at også gæsterne er begejstrede for stedet. Her kunne en opgørelse fra DinnerBooking berette, at Castenskiold er den restaurant i Østjylland, der har fået de bedste gæsteanmeldelser i marts.

/Jan L. Pedersen

 

Del artikel

Andre læser også