Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny nordisk toprestaurant åbner i Jægergårdsgade

Af Line Ingwar Karlsen

En ny restaurant åbner i næste uge. Mere præcist på onsdag den 23. september. Lokalerne på Jægergårdsgade 6 husede tidligere Nordens Folkekøkken, men efter en gennemgribende og omfattende renovering, blæser der nu nye gastronomiske vinde over stedet, og Restaurant Veto melder snart klar til at forføre de århusianske madentusiaster.

 

På Veto handler det om gode danske råvarer kombineret med spændende asiatiske indslag og smagsvarianter. Formsproget og det æstetiske udtryk bliver en gedigen blanding af det nordiske og det asiatiske. Der bliver fokus på den intense smag og helhedsoplevelsen.

 

Tabu-køkkenchef bag gryderne på Veto

Køkkenchefen på Veto er Kim Jeppesen fra den anmelderroste Restaurant Tabu i Aalborg. Han er dansk-vietnamesisk og vokset op med begge køkkener. Maden der bliver moderne og nytænkende tager udgangspunkt i det bedste fra de to verdener. Der bliver således lavet en Veto-DNA med bla egne soya- og fiskesaucer, der udvikles fra bunden.

 

Maden – 10 retter er grundstammen

Der vil være en 6-retters menu til 450 kroner og en 10-retters menu til 750 kroner. Ud over det kan retterne også vælges enkeltvis. Gourmetmad fra øverste hylde til priser som umiddelbart ser meget humane ud. Idéen er, udover at lave noget mad som ikke er set før, at holde et prisniveau, hvor de fleste kan være med.

 

The Paul, Kokkeriet, Kong Hans Kælder og Umami

Den nye restaurantchef på Veto, er Allan G. Jensen, som har en fortid hos flere af Danmarks bedste restauranter. Så på vin og servicesiden er det en erfaren herre, som har fundet vej til Aarhus. Sidst var Allan G. Jensen restaurantchef på Umami, som er en autentisk asiatisk gourmet restaurant.

 

Vinen

Vinkortet vil være varieret med gode europæiske vine, risbrændevin og sake. Det bliver ikke et mainstreamkort, men det bliver heller ikke et moderne og ungt naturvinskort. Det er maden, som bestemmer, hvad der drikkes til, hvilket helt sikkert nok skal blive spændende.

 

Indretning og atmosfære

Der bliver en uformel atmosfære med fokus på helhedsoplevelsen. Heriblandt skal vin, mad, betjening og oplevelsen spille sammen. Maden bliver centrum, men det er i lige så høj grad det, man drikker til, eller betjeningen, man kommer til at huske oplevelsen for. Der bliver en høj spisebar, højborde, runde borde og små to-personers borde. Kort sagt bliver indretningen forskelligartet, så man kan vælge plads efter, hvilket humør man er i, eller hvad man er til.

 

Veto er ikke Tabu

Det bliver spændende at følge, hvordan restauranten får de danske råvarer til at spille sammen med det asiatiske, og hvordan smagsnuancerne kommer til at forme sig.

 

Husk nu, det er onsdag den 23. september, den nyåbnede Restaurant Veto slår dørene op for første gang.

 

Restaurant Veto

Jægergårdsgade 6
8000 Aarhus C
Tlf. 53538250
Mail info@restaurantveto.dk

 

Åbningstider

Mandag-torsdag 17.00-?
Fredag – lørdag 17.00-?
Søndag lukket
Sidste bestilling i køkkenet er kl. 21.00 ugens første dage og 21.30 fredag og lørdag.

 

Del artikel

Andre læser også