Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny pitabar på Trøjborg: Italienske stenovnsbagte surdejspitaer

Af Freja Dumont

Trøjborg er blevet beriget med en helt ny pitabar med det passende navn Pitas.

Stedet sælger sig selv på at lave italienske pitaer, og det kommer især til udtryk i udvalget af fyld, som bl.a. tæller italienske klassikere som parmaskinke, mozzarella, grillede auberginer og soltørrede tomater.

”For mig er det vigtigt, at vi skiller os ud fra de andre pitasteder i byen.

Det gør vi eksempelvis med  vores hjemmelavede persille/basilikum- eller rødbedesmørrelse og ovnbagte surdejspitabrød. Derudover har vi også et anderledes udvalg, når det kommer til fyldet,” siger Majed Noel.

Kødudvalget består både af klassikere som flank steak og falaffel samt nogle lidt mere utraditionelle muligheder som grillet svinemørbrad og langtidsstegt pulled beef.

Et nyt take på pita

MigogAarhus var på besøg hos den lille pitabar på Tordenskjoldsgade for at smage på deres italienske pitaer.

I den italienske ånd faldt valget på ’De Parma’, som blandt andet er med parmaskinke, mozzarella, soltørrede tomater, auberginemos og pestodressing.

En kombination vi ikke havde set før hos andre pitajoints. Ikke desto mindre fungerede de sammensatte råvarer ligeså godt i en pita, som de ville have gjort i en sandwich!

Dertil valgte vi rødbedesmørrelsen – og hold nu op, den smagte virkelig godt, og må siges at være en anbefaling værd.

Ny pitabar på Trøjborg: Italienske stenovnsbagte surdejspitaer

Vi kunne følge med i tilblivelsen af  vores surdejspita, som blev formet og derefter tilberedt i stedets store napolitanske stenovn. Det kom klart til udtryk i smagen af brødet, der var helt friskbagt og lavet efter ægte italienske principper.

Alt i alt var det en virkelig lækker, luftig pita, vi fik serveret, og det var et stort plus, at udvalget af fyld og smørrelse skilte sig ud, som det gjorde.

Prisen er også værd at have in mente, for for kun 59 kroner får du altså en pita, som må siges at mætte med sin gode størrelse.

Til vores pita fik vi også smoothien ’Tripple Berry’ med jordbær, blåbær og hindbær. Den må du næsten ikke snyde dig selv for at prøve. Virkelig lækker og frisk – og faktisk nærmest også et måltid i sig selv!

Ny pitabar på Trøjborg: Italienske stenovnsbagte surdejspitaer

Det er Majed Noel, der også står bag Markus Pizzeria på Trøjborg, som i maj kunne slå dørene op til det nye pitasted.

Udover pita byder menukortet også på Rolino (italinske ruller), bowls og en masse andre sideorders såsom friteret broccoli, kartoffeltornados eller pommes frittes.

Del artikel

Andre læser også