ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ramen, bao og kimchi: Ny ramenbiks er åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont

Du kender sushi – men kender du også ramen, som er en mindst ligeså populær spise i Japan?

Nu har du chancen for at smage den folkekære japanske ret, hvor nudler, kød og grøntsager serveres i en kraftig, smagfuld suppe.

Byens nye madtorv på Aarhus Ø, Tørv, har nemlig fået en ny madvogn til samlingen i form af Shima Ramen, som i lørdags kunne invitere på ramen og bao for første gang.

”Ramen er comfort-food, og kombinationen af den varme suppe, de friske grøntsager og det marinerede kød falder bare i de flestes smag.

Derudover skiller det sig også ud fra, hvad man ellers finder på madscenen i Aarhus,” siger den ene af de tre ejere, Mads Mulvad.

Ramen, bao og kimchi: Ny ramenbiks er åbnet i Aarhus
Fra venstre Mads Mulvad, Sune Duch-Svenson og Mads Deichmann

Gymnasievenner udlever drømmen sammen

Det er de tre gymnasievenner Sune, Mads og Mads, som har kastet sig ud i et fælles ramen-eventyr.

Sune Duch-Svenson er uddannet maskinmester og er foretagendets tekniske blæksprutte, mens Mads Deichmann er kemi- og fødevareingeniør, og er bl.a. specialiseret i kompostbare emballager og vertikale dyrkningsanlæg til tang.

Faktisk bruges den tang, som Mads Deichmann dyrker, i retterne hos Shima Ramen, hvilket vi synes, er en ret cool detalje!

Sidst men ikke mindst består trekløveret også af Mads Mulvad, som er uddannet kok. Han startede restaurationslivet i kælderen på Mefisto og blev efterfølgende udlært kok fra Kählers Spisesalon, hvorefter han blev souschef på Restaurant Bind.

Ramen, bao og kimchi: Ny ramenbiks er åbnet i Aarhus

En sand smagseksplosion

Vi lagde vejen forbi Hveensgade 1 for at se, hvad Shima Ramen har at byde på.

Menukortet er simpelt – hvilket oftest er et godt tegn. Det byder bl.a. på tre forskellige slags ramen med hhv. svin, and og tofu i.

Vi bestilte hver en omgang ramen med gris og and. Begge ramen havde den samme base, bestående af suppe med nudler, ramsløg, sesam, æg og spirer.

Er ramen lavet rigtigt, er det en sand smagseksplosion, som efterlader dig mæt og tilfreds – og det kan vi hilse at sige, at dette her gjorde!

Den saftige flæskesteg var tilberedt med hoisin sauce og sværen helt perfekt sprød og det harmonerede virkelig godt med de andre ingredienser. Med andre ord: Det skal smages!

Ramen, bao og kimchi: Ny ramenbiks er åbnet i Aarhus

Vi fik også stedets bao – en asiatisk dampet bolle med fyld i.

Hos Shima Ramen fås de med peanutbutter, kål, ramsløg, forårsløg og spirer. Hertil kan man vælge, om der skal and, gris eller tofu i.

Brødet er helt blødt, luftigt og uden den skorpe, som ovnbagt brød giver, og sammen med de friske, sprøde ingredienser har du en uimodståelig skøn hapser, som smager af én til!

Psst.. hvis du vælger den med svin får du de sprødeste svær med i købet.

Til at skylle ned med fik vi serveret hjemmelavet isthe og en lemonade, som lige var prikken over i’et.

Vi kan helt klart anbefale alle at lægge vejen forbi den lille foodtruck på Tørv, som med deres udvalg af retter virkelig formår at skille sig ud med noget, som smager af meget, og som kun findes få steder.

Vi kommer i hvertfald igen!

Ramen, bao og kimchi: Ny ramenbiks er åbnet i Aarhus

Del artikel