ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smørrebrød og stegt flæsk: Ny restaurant er åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont

Jægergårdsgade er blevet en af de mest hippe og populære gader i byen med et mekka af spisemuligheder fra alle verdens hjørner.

Her finder du alt fra en spansk tapasbar og et italiensk osteria til en japansk gastropub og et fransk landkøkken.

Nu er der der åbnet en spritny restaurant på den hyggelige gade. Navnet er Kalas, køkkenet er dansk og menuen står på tarteletter, smørrebrød, stegt flæsk, bøf bearnaise og andre danske klassikere.

Vi lagde vejen forbi den hyggelige restaurant for at smage på sagerne.

Gårdhave og hyggekroge

Renoveringen af de gamle lokaler har stået på siden september sidste år, og Kalas kunne derfor i november åbne dørene til splinternye, moderne og nordiske omgivelser.

Lokalet er bærer præg af, at der er kælet for detaljen med snedkererede paneler og hylder. Farverne er i pæne, dæmpede nuancer af træ, oliven og cognac, og som et gennemgående tema hænger der Aarhus Festuge-plakater rundt omkring i hele restauranten.

Vil du nyde en varm kop gløgg udenfor, kan du tage plads i den hyggelige overdækkede gårdhave med varmelamper.

“Vi vil meget gerne skabe et sted, som er folkeligt og indbydende for alle. Et sted hvor man både kan droppe ind til en enkelt øl eller få det helt store festmåltid i et større selskab.

Vi kommer naturligvis også til at udnytte, at vi har den placering, vi har, med fortovsservering, så man kan følge med i det summende liv på Jægergårdsgade,” siger Gustav Nielsen.

Restauranten har plads til omkring 90 personer, og det er også muligt at leje stedet til selskaber.

Smørrebrød og stegt flæsk: Ny restaurant er åbnet i Aarhus

Her får du value for money

På trods af Kalas’ korte levetid, var der allerede propfyldt i restauranten, da vi lagde vejen forbi en december-onsdag ved middagstid.

Vi bestilte et stjerneskud, en pariserbøf og to tarteletter. Og wow. Det var virkelig til at smage, at den ene af stedets tre ejere, Rasmus Nielsen, har en fortid hos legendariske Restaurant Kohalen, hvor han i 16 år arbejdede som køkkenchef.

Han har taget al sin viden og erfaring med i køkkenet hos Kalas, og det kommer i den grad til udtryk, når man går ombord i de klassiske danske retter.

Stjerneskuddet bestod af en perfekt sprødstegt og dampet rødspættefilet, grillet citron, dressing og masser af håndpillede rejer på smørristet toast.

Pariserbøffen havde alt, hvad man kunne drømme om lige fra hakkede rødbeder, pickles og kapers til peberrod og hele to æggeblommer.

Smørrebrød og stegt flæsk: Ny restaurant er åbnet i Aarhus

Og så var der de to (store) tarteletter med høns i asparges og urter. Tarteletskallerne var hjemmelavede og fyldet drysset med det lækreste sprødstegte kyllingeskind og friske stykker asparges. Små detaljer som udgjorde en stor forskel.

Og så kostede hele herligheden kun 110 kroner for to tarteletter, som mættede mere end nok til frokost.

Generelt får du virkelig ‘value for money’ på stedet, og vi kan i den grad anbefale dig at lægge vejen forbi, hvad end det er til en hyggelig frokost med kollegaerne eller en festlig aften ude med vennerne.

Vi rundede naturligvis frokosten af med en kop kaffe og et nøddehorn, som bare skal smages, selvom man er mæt efter sin frokost. Seriøst.

Smørrebrød og stegt flæsk: Ny restaurant er åbnet i Aarhus

God kombination af gå-på-mod og erfaring

Det er de to brødre Joachim og Gustav Nielsen der sammen med Rasmus Nielsen åbner dørene for Kalas i Jydsk Skums gamle lokaler.

“Vi var ellevilde, da vi fandt ud af, at Jydsk Skums lokaler var blevet ledige. Hverken Gustav eller jeg har erfaring indenfor restaurationsbranchen, men vi har til gengæld et kæmpe drive og en lyst til at gøre Jægergårdsgade endnu federe,” siger Joachim Nielsen.

Erfaring er til gengæld ikke en mangelvare hos stedets tredje ejer Rasmus Nielsen, der, som tidligere nævnt, har været køkkenchef hos Restaurant Kohalen i hele 16 år.

Smørrebrød og stegt flæsk: Ny restaurant er åbnet i Aarhus

Til sammen udgør de tre mænd et stærk team, som er opsatte på at servere noget af byens bedste danske mad i hyggelige og afslappede omgivelser.

Så! Hvis du endnu ikke har fået booket julefrokosten med vennerne, kommer der altså her et oplagt bud på, hvor årets julefrokost skal holdes.

Du kan følge med hos Restaurant Kalas på deres Facebook og booke bord på deres hjemmeside.

Del artikel