Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurant: Drømmen af en fiskerestaurant og fiskebar

Af Line Ingwar Karlsen

Kokken og køkkenchefen, Anders Holm Kiel Nielsen, der er opvokset i Hirtshals åbner ny fiskerestaurant på Klostertorvet i Aarhus. Navnet bliver PiLK, hvilket tydeligt illustrerer at det har noget med havet at gøre, selvom man nok ikke selv pilker sine fisk. Men han er manden bag Aarhus’ nye fiskerestaurant og fiskebar. Sidstnævnte har vi ikke set i Aarhus endnu, men bedre sent end aldrig.

 

Født og opvokset med fisk

For Anders Holm har det at arbejde med fisk altid været en drøm. Lige siden ungdommen på havnen i Hirtshals har passionen ved de friske fisk været der. Han valgte dog kokkevejen, fremfor fiskeriet, og han har arbejdet på blandt andet Brøndums Hotel, Norsminde Kro, Villa Vest i Lønstrup, Molskroen og CANblau. Så det er en erfaren og ydmyg herre, vi kommer til at se hos Restaurant PiLK.

 

Flere kokke end tjenere

Muligheden for at starte for sig selv er relativ ny, men da muligheden tilbød sig, var Anders Holm hurtig til at slå til. Som har siger, så er beliggenheden helt perfekt, og med 34 siddepladser har restauranten den helt rigtige størrelse. Der bliver værtskab med stort V. Det gode ved mindre restauranter er, at der er mere tid til at snakke med sine gæster. Anders Holm fortæller, at meningen med PiLk er, at det skal drives efter samme ånd, som man gør med familierestauranter. Alle sætter en ære i, at gæsterne skal have det godt, og hele teamet hjælper hinanden. Det bliver kokkene, som kommer ind med maden, og der vil også være flere kokke end tjenere.

 

Klassisk fiskerestaurant

Fiskerestauranter er ikke det, vi har flest af i Aarhus. Nogle få er der, trods alt, men der er uden tvivl plads til flere. Især hvis de er drevet af passionerede fiskekokke, som sætter en ære i at arbejde med fisk og skaldyr, men også forny måden man tilbereder fisk på. Det bliver ordentlig hjemmelavet og veltilberedt mad, vi kommer til at se hos Restaurant PiLK.

Ny restaurant: Drømmen af en fiskerestaurant og fiskebar

Vinkortet bliver pænt stort. Her vil være klassiske gode vine til fisk, og Bourgogne har selvsagt en betydelig plads på vinkortet. Der vil også være en pæn del rødvine, som passer til fisk.

 

Hvilke retter er der så på menukortet?

Menukortet skifter efter sæsonen, men her er nogle eksempler på, hvad vi kan smage hos PiLk. Det er salat i østersemulsion og jalapeño, nye asparges med muslinge-emulsion, kartoffelchips med kammusling og urter, torskekæber ”teriyaki” med gran og citrus, helleflynder med peberrod og karse, makrel, tomat, løvstikke, fjæsing med agurk, østers, selleri og røgede noter, jomfruhummer, grillet kål og tang eller slethvar, oksehale, asparges og ramsløg. Som du nok kan se, så er der en bredde i udvalget af fisk, hvilket kun gør PiLk endnu mere interessant.

 

Hvis der nu er en i et selskab, som mod al sund fornuft ikke bryder sig om fisk, så er der en nødudgang, som hedder ribeye. Så alt er ikke fisk og skaldyr, men tæt derpå.

 

I fiskebaren koster alle retter en “hund”

Østers med behørigt garniture per styk 30 kroner, tre styk 80 kroner og fire styk for 100 kroner, håndpillede rejer med ristet brød og mayo, østers croquette med persillecreme, rejecocktail, fiskesuppe med torsk og urter eller en lobster roll. Bar-menuerne skifter ofte, og fiskebaren har samme store udvalg af vine til fisk, som restauranten har.                     

 

Åbent fire dage om ugen

PiLK åbner fredag den 1. juni klokken 17.30. Åbningstiderne bliver onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Fredag og lørdag er også åben til frokost.

 

Restaurant PiLK

Klostertorvet 5
8000 Aarhus C

Book bord her

 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien