Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurant i Frederiksgade med delemad og masser af grøntsager

Af anders@sommersangdigital.dk

Den 27. januar 2015 åbner dørene til et nyt spisested i Frederiksgade. Navnet på restauranten er Frederiksgade 42. Nemt navn, som er let at forholde sig til, og huske. Her tilbydes delemad og velvalgte vine. Fokus i køkkenet er de danske grøntsager, som sæsonen tilbyder, hvortil der serveres udvalgte fisk og kød af højeste danske kvalitet. Frederiksgade 42 ejes af den tidligere medejer af St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade, Christian Bøjlund.

 

Delemad er cool

Måltidet serveres i mange små skåle, som deles ved bordet. Restauratørerne vil gerne have, at gæsterne bliver aktive deltagere i måltidet sammen med dem de spiser med. Det, mener de, er godt for samværet, stemingen og oplevelsen. Der vil blandt andet blive serveret kålsalat med steget citron, persille og mandler og wasabicreme, stegte blomkål i sesamolie med rød syre, rødbedetatar med peanuts og stegte kapers samt kødretter så som landsgris glaseret i soya og honning og braiserede oksehaler med thaibasilikum, Madstilen er enkel og smagsfyldt. På Frederiksgade 42 anvender de råvarer som i videst muligt omfang dyrkes lokalt og regionalt. Det som kan fås lokalt i god kvalitet fortrækkes.

 

Smag og detaljer fra det asiatiske køkken

Frederiksgade 42 har kærlighed til Asien og de smage man finder der. Inspirationen fra det asiatiske køkken vil vi finde i flere af retterne, dog betyder det ikke at det er asiatiske retter, men du ville kunne smagsnoter fra de asiatiske køkken.

Ud over det, så er køkkenet grøntsagsbetonet. Udgangspunkt er 80 procent grønsager og 20 procent kød. Kødelskerens proteinbehov kan dækkes ved at købe et tilvalg af kroghængt, dansk jerseykvæg med en god hjemmelavet sauce. Så der er noget for alle, men fokus er på grønsager.

 

Velvalgte og enkelt vinkort

Vinkortet er beskedent, men velvalg. De gode folk bag Frederiksgade 42 har forsøgt at finde gode allemandsvine til vinkortet. Hvis du har lyst og er interesseret i vin, er der rig mulighed for at gå på jagt i deres vinskab.

 

Frederiksgade 42
Frederiksgade 42
8000 Aarhus C
Telfon: +45 60 68 96 06
Mail: frederiksgade42@gmail.com
[mappress mapid=”471″]

Del artikel

Andre læser også