Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurant i Latinerkvarteret – Restaurant Domestic er navnet

Af Line Ingwar Karlsen

Aarhus rykker på den gastronomiske front. Byen vokser hvert eneste år i indbyggerantal. Det giver grobund for flere restauranter. Dejligt for os, som er gæster. Forandring fryder.

 

Ditte Susgaard, Christoffer Norton, Morten Frølich Rastad og Christian Neve er kvartetten bag en ny restaurant i Aarhus. Det er en restaurant i den bedste liga. Eller måske i sin egen liga. En af dem som drives af passionerede folk, som har en mission med det de laver. Navnet er Restaurant Domestic, som kan oversættes med hjem eller hjemlig. Navnet er valgt, fordi det fint afspejler hvad restauranten gerne vil være. Nemlig et sted, hvor man føler sig hjemme, som derhjemme. Christoffer Norton og Morten Frølich Rastad er begge uddannede kokke. De er uddannet, og har arbejdet, på nogle af landet bedste restauranter. Ditte Susgaard og Christian Neve er begge uddannede tjenere og de har også erfaring fra nogle af de bedste restauranter i Aarhus.

 

Vellavet mad

Målet for Restaurant Domestic er at være originale. Eller med andre ord, sig selv. For mange, er det naturligt at følge tidens trend. Kigge efter hvad der virker hos kollegerne. Kopiere lidt hist og her. Sige og mene det som gæsterne og omverdenen forventer at høre. Have en populistisk tilgang det man laver. Det er der ikke noget forkert i, men de fire kolleger på Domestic, vil først og fremmest være sig selv. Helt uden filter. Og det er uanset om det er in eller ej. Derfor vil vi gæster få en hudløs ærlig oplevelse. Intet sminken og fejen ind under gulvtæppet. Mottoet er, vellavet mad i hjemlige omgivelser, skyllet ned med anstændige dråber, uden så meget snak.

 

Tættere på producenterne

Det lokale er det nye sort. Ingen nyhed. Men ganske få finder selv deres egne producenter. Det gør de fire bag Restaurant Domestic. For dem er det kun naturligt at købe direkte hos producenterne. Det er gennem den direkte dialog at de bedste produkter findes. Målet er at udvikle og forfine de lokale råvarer i samarbejde med producenterne. Alt skal være lokalt og bæredygtigt. Det er målet for Domestic. Så du vil ikke se foie gras og trøfler på menukortet. Men vi vil blandt andet se hjemmelavet smør, ost, saft, is, sylt, cider, most og øl. Pudsigt nok, så vil hverken kokke eller tjenere på Domestic bruge ordet hjemmelavet, for det er en selvfølge, at alt er hjemmelavet.

 

Kontrakt og åbning er på plads

Lokalerne er fundet. Stedet er kendt. Kontrakten er underskrevet. Åbningsdagen er fastsat. Tirsdag den 20. oktober kl. 17.30 åbnes trædøren for første gang til Restaurant Domestic. Grunden til, at adressen ikke kan meldes ud endnu, er, at der ligger en eksisterende forretning i lokalerne i dag.

 

Restaurant Domestic

Adresse: Et endnu ukendt sted i Aarhus Centrum
Mail: Info@restaurantdomestic.dk
Telefon 61 43 70 10

 

Åbningstider
Tirsdag – lørdag fra 17.30 – 21.00
(sidste bestilling skal blot være foretaget inden klokken 21.00)

 

Del artikel

Andre læser også