Se billederne: Aarhus får restaurant med vild udsigt

I december lukkede anerkendte FF Aarhus og Restaurant Ferdinand ved åen, men det skete med meldingen om, at der var spændende nyt på vej.
Folkene bag ville i stedet åbne en ny restaurant i højere luftlag, og nu er de klar med nye detaljer.
Den nye restaurant kommer til at hedde Restaurant Tiende, og den slår sammen med vin- og cocktailbaren Den Fede Drue dørene op onsdag d. 5. april på 10. og 11. etage i Nicolinehus.
Det skriver folkene bag i en mail til MigogAarhus.
“Restauranten Tiende vil servere uforglemmelige middage øverst oppe, der bliver helt nede på jorden. Hos Tiende kan du glæde dig til mad og vin af højeste kvalitet i hjemlige og hyggelige omgivelser,” lyder det bl.a.
Udsigt over by, land og hav
Det er teamet bag det nu hedengangne FF Aarhus og boutique-hotellet Ferdinand, der står bag både Restaurant Tiende og Den Fede Drue.

“Visionen for Restaurant Tiende har været at skabe en skøn restaurant på toppen af Aarhus, med en helt nede på jorden-tilgang.
Vi vil gerne favne bredt og være stedet, hvor du kan få rigtig god mad og vin, som også er til at forstå, og hvor besøgende får lyst til at besøge os igen og igen for at smage og opleve det hele”, lyder det fra Ebbe Langhoff Gøgsig, som er direktør for Restaurant Tiende og Den Fede Drue, der begge er ejet af Lars Larsen Group.

Placeringen på 10. og 11. etage betyder, at gæsterne hos både baren og restauranten får en uforlignelig udsigt.
“Man kan opleve en helt fantastisk udsigt over Aarhus, Mols og selvfølgelig havet. Der er store terrasser, så frokosten eller middagen kan nydes både ude eller inde,” skriver folkene bag.

Alt fra stjerneskud til krogmodnet okse
Tiende tilbyder både frokost- og aftenmenu, hvor kvalitet og årstidens råvarer er i højsædet.
Hvad frokosten angår, er restaurantens fokus på, at den skal være god og velsmagende uden alt for mange dikkedarer.
Der vil blive serveret både smørrebrød og klassiske retter – bl.a. en kartoffelmad, sprødstegt rødspætte og roastbeef med bløde løg. Blandt klassikerne på kortet er også Tartare de Bouf, Stjerneskud og schnitzel.

Restaurant Tiende er placeret midt imellem himmel og hav, hvilket afspejler sig i menuen.
På aftenkortet findes forretter såsom franske hvide asparges, ravioli og grillet hummer. Blandt de større retter er glaseret pighvar, krogmodnet okse og vagtel.

Middagen kan sluttes af med et udvalg af danske oste, Tuma yellow chokolade fra Xoco eller petit four.

På det omfattende vinkort finder du hele 2700 vine, som alle er nøje udvalgt til Tiende og Den Fede Drue. Gå selv på opdagelse i kortet og udvælg en vin lige efter din smag og lyst.
Ellers står restaurantens sommelier altid klar til at hjælpe med udvalgte vine, der passer til årstidens råvarer og menuer
Smag på Gandalf eller Willy Wonka
Fælles for de to nye steder er de enestående rammer med bl.a. fire store terrasser på 10. og 11. etage, der giver en helt unik udsigt til lav sol over Aarhus.
Netop den omkringliggende natur med Aarhus-bugten er afspejlet i indretningen. Både Restaurant Tiende og Den Fede Drue er indrettet med unikke løsninger fra designfirmaet Third.space pg med møbler fra bl.a. Bolia og ILVA.

Hos Den Fede Drue får du en aften og udsigt du sent vil glemme.
På toppen af Nicolinehus finder du Aarhus’ nye hyggelige vin- og cocktailbar, hvor du kan nyde alt fra et godt glas vin til en cocktail i enestående rammer og med en udsigt over byen, du sent vil glemme.
”Restaurant Tiende og Den Fede Drue fungerer uafhængigt af hinanden, så man kan sagtens komme ind fra gaden til et glas i vinbaren uden at besøge restauranten, ligesom man som gæst på Tiende kan starte eller slutte sin aften med et besøg på Den Fede Drue,” lyder det fra direktør Ebbe Langhoff Gøgsig.
Den Fede Drue er indrettet i en intim og hjemlig stemning inddelt i mindre afdelinger som små ”stuer” og barer. Vinkortet består af 2700 vine, så her finder du helt sikkert en vin, der falder i din smag.
Tiende og Den Fede Drues åbningstider:
Restauranten og baren åbner på 10. og 11. etage i Nicolinehus på Dagmar Petersensgade 62.
Onsdag og torsdag:
- Frokost: 11.30 – 15.00
- Aften: 17.30 – 21.00 (køkken)
- Drinks 17.30 – 00.00
Fredag og lørdag:
- Frokost: 11.30 – 15.00
- Aften: 17.30 – 21.00 (køkken)
- Drinks 17.30 – 02.00
Cocktailkortet er nøje sammensat og døbt: The Characters. Prøv for eksempel en Gandalf bestående af Chivas 12 y.o. whiskey, salvie, røg & hasselnød.

Eller tør du smage en Patrick Bateman med La Escondida Mezcal, tomat, lavendel og Cucielo Vermouth Rosso?
Du kan også slutte af med en Willy Wonka med Four Roses Small Batch Bourbon, chokolade, Crème de Violette, hindbær og kanel.
Både Den Fede Drue og Restaurant Tiende åbner onsdag d. 5. april.

Du kan læse mere om begge steder og bestille bord lige her