Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurant på Aarhus Ø: Uformel gastronomi med udsigt over bugten

Af Freja Dumont
Foto: Jacob Pedersen
Foto: Jacob Pedersen

Når Restaurant Havnær slår dørene op den 16. juli 2021, bliver det med en af byens absolut flotte udsigter ud over Aarhus Bugten.

Ambitionen er at skabe et samlingspunkt i SHIP-huset i Aarhus Ø, hvor beboerne og resten af byen kan mødes.

”Havnær er nærhed og nærvær for hinanden. Vores vision er at skabe autentiske oplevelser med gastronomi og personlighed ­– og med højt til loftet.

Som gæst skal man læne sig tilbage, slappe af og være i nuet. Vores tilgang er uformel, og vi vil møde vores gæster i øjenhøjde tilsat vores egne jyske charme,” lyder det fra køkkenchef og medejer Daniel Wulff Justesen.

Fokus på råvarer fra havet

Daniel Wulff Justesen står sammen med Restaurantchef Anne Mortensen bag den nye restaurant, hvor man hovedsageligt læner sig op ad den nordiske og franske madkultur, men tvistet på deres egen måde.

”Vores mad bliver ligetil – og så alligevel ikke. Vi hører ikke til i en bestemt ”madkasse”.  For os kommer mad fra hjertet, og vi lader os inspirere af det vi føler, oplever og ser.

Med vores placering ved vandet i Aarhus Ø, har vi et naturligt fokus på råvarer fra havet. Kærligheden til landet, hvor vi selv er opvokset (Salling ved Limfjorden) er også stor, og derfor præger det vores menuer, siger Daniel Wulff Justesen.

Ny restaurant på Aarhus Ø: Uformel gastronomi med udsigt over bugten
Foto: Jacob Pedersen

Storytelling og byens fedeste udsigt

Restaurant Havnær skal være et vandhul for beboerne i Aarhus Ø – men også for resten af Aarhus, når de ”kommer på besøg”.

Visionen er at skabe gastronomiske måltider og oplevelser, hvor smagen er i fokus, og det innovative og visuelle er krydderiet.

”Vi brænder for den bæredygtige tilgang og den gode historie. Dette opleves både i vores indretning samt i vores brug af mange små unikke lokale leverandører,” fortæller Anne Mortensen.

Hun påpeger, at Restaurant Havnærs kommende udendørs terrasse, forventes at blive et tilløbsstykke.

”Vi får en kæmpe terrasse med udsigt direkte ud over Aarhus Bugten. Hvem vil ikke gerne sidde og spise god mad, nyde et godt glas vin og samtidigt kunne nyde en helt igennem fantastisk udsigt,” siger Anne Mortensen.

Ny restaurant på Aarhus Ø: Uformel gastronomi med udsigt over bugten
Foto: Jacob Pedersen

Lounge med hygge

Restaurant Havnær kommer også til at rumme en lækker lounge, hvor man kan komme forbi og nyde en drink eller lidt til ganen.

”Det bliver et selvstændigt område, hvor man kan hygge sig med drinks eller vin uanset om man skal spise i restauranten, har spist i restauranten eller bare kommer forbi, fortæller Anne Mortensen.

Der vil også være mulighed for at nyde forskellige snacks til drikkevarerne.

Ny restaurant på Aarhus Ø: Uformel gastronomi med udsigt over bugten
Foto: Jacob Pedersen

Personalet ansat

Restaurant Havnær har netop gennemført ansættelsessamtaler og det har været en ovenud positiv oplevelse.

”Vi er overraskede over, hvor højt et niveau, vi har haft mulighed for at plukke fra i forhold til ansættelse af personale til køkkenet og tjenere.

Det tegner godt og vi har fået en god blanding af innovation og erfaring på den ene side og så vildskab og ungdommens kådhed på den anden,” fortæller Daniel Wulff Justesen og Anne Mortensen.

Restaurant Havnær får plads til omkring 100 spisende gæster, og åbner fredag den 16. juli 2021 i SHIP Huset på Dagmar Petersens Gade 119, Aarhus Ø.

Bordbestilling er åbnet på www.havnaer.dk, hvor man også kan finde menuer mv.

Del artikel

Andre læser også