ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurant (”spiseklub”) åbner på havnefronten

Af Line Ingwar Karlsen

Efter 3 måneders intensiv ombygning er tilendebragt, er det nu tid til at åbne op for FRÜDs nye restaurant på den velkendte adresse, Europaplads 16. Lokalerne på stedet har undergået en total forvandling. Det er derfor stort set kun gulvet, der er genbrugt, lyder det fra, restauratør, Jürgen Frühwirth. Restauranten bærer det passende navn NO16 med henvisning til stedets adresse, samt den naturlige udløber af den tidligere fusion af 2 restauranter i 2015. (Red. Sechzehn & SANS).

 

Noget nyt, noget brugt…

Idéen med NO16 er på en gang nytænkende, men som med navnet er der taget meget nøje hensyn til den restaurant, der igennem de sidste mange år, har fyldt lokalerne. ”Vi har ikke haft på dagsordenen at genopfinde den dybe tallerken, men har tværtimod brugt meget tid og mange kræfter på at trække essensen ud af vores restaurant erfaringer og nedkoge dem til et nytænkende koncept”, fortæller Jürgen Frühwirth.

 

Så hvad går det ud på?

Konceptet er i hovedtræk en ”best of” tidens trend på den danske (og ikke mindste aarhusianske) restaurantscene. Du kan derfor både opleve det moderne sociale delemadskoncept, det genopfundne bøfhus, samt de klassiske gastronomiske dyder, hvor både Frankrig, Tyskland og det nordiske køkken vil være repræsenteret. Alt sammen krydret med FRÜDs ambitiøse og nyfortolkede noter.

 

Køb en billet til Spiseklubben

Måden du får adgang til denne ”spiseklub” er også ny. Hver dag (tirsdag – lørdag) sættes en række billetter til salg, hvor først til mølle princippet gælder. Antallet kan være varierende alt efter, hvad der ellers foregår i huset. Der lukkes løbende op for bookinger 60 dage frem i tiden. Fremgangsmåden er enkel. Du booker bord, køber billet, og så er du klar til at møde op på den givne dato.

 

Man kan ikke se det, hvis man ikke lige ved det

Udefra virker den karakteristiske 5 etagers kontorbygning, udført i stål og glas, meget moderne. Den er, efterhånden, blevet en velkendt del af havnefronten i Aarhus. I dag må den dog dele opmærksomheden med den “nye” genbo DOKK1. Der er helt med vilje ikke gjort meget ud af ”neonskilte og lyskæder”, da den store overraskelse skal findes når du træder ind ad døren.

 

Du mødes af et pænt stort lokale med over 3 meter til loftet, udført i rå beton og varmt træ. Det står i stærk kontrast til det højglanspolerede sorte marmorgulv. Tanken bag indretningen var igen et ønske om at forvandle noget velkendt og fungerende til en ny og anderledes indretning, som på en og samme tid både er meget råt, fint og frem for alt hyggelig og behagelig for vores gæster, fortæller Jürgen Frühwirth.

 

NO16

Europaplads 16
8000 Aarhus C

 

DB_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Del artikel