Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dansk bistro ved åen – nu med Pondus

Af Jan L. Pedersen

I Aarhus, ved åen – i den rolige ende og modsat langsiden, åbner der om godt en uges tid en dansk bistro ved navn Restaurant Pondus. Den kommer til ligge mellem BankNordik og Burger Joint med udsigt til åen og det brede strøg på den modsatte side.

 

Det er restauratørparret Louise og René Mammen som ejer den roste Restaurant Substans i Frederiksgade som står bag Restaurant Pondus.

Her åbner Restaurant Pondus_

Det bedste fra Danmark sammen med fransk bistrostil

Opskriften er, at man tager stemningen fra den franske bistro tilsætter noget økologi, krydrer det med det moderne dansk køkken, levende sæsonmenuer, og lidt enkelhed, hvor danske råvarer er omdrejningspunkt. Tilsætter lidt mere kvalitet med indspark fra det nordiske rene køkken – og ja, så har du opskriften på Restaurant Pondus. Som tilbehør fungerer Pondus også som vinbar, så du behøver ikke nødvendigvis at spise på Pondus.

 

Meningen er, at priserne er på et niveau, så alle kan være med. Altså, det skal være billigt for en måltid mad.

 

På vinsiden ligger fokus på europæiske vine fra små producenter med kvalitet og terroir i højsædet, konventionelle, økologiske, naturlige vine, både med og uden svovl.

 

Nøgleordet er enkelt

Med det menukort vi så, og med de priser er en ny potentiel stjerne født. Der er altid fem – seks faste retter plus det løse. Menukortet er det samme til både frokost og middag. Som eksempel på nogle af retterne kan du få, marineret torsk med cremet rygeost, og nye ærter til 75 kroner. En gang fynsskinke med grillet gulerod og brunet smør koster 65 kroner. Som hovedret er der både fisk og kød. Et stykke okse med nye løg, syltet æble og estragonsmør til 148 kroner.

Et eksempel på en dessert er cremet  kærnemælk med syltede stikkelsbær og flødekaramel til 60 kroner.

 

Helt nede på jorden

Hvis det er samme grundighed, seriøsitet og gode betjening som er på Substans, at Louise og René Mammen tager med til Restaurant Pondus. Ja, så er vi ikke i tvivl om, at det bliver en succes. Stemningen og indretningen bliver mere afslappet og nede på jorden, end man ser det på Substans. Netop det franske bistrosegment er kendetegnet ved den hjemlige og afslappede atmosfære.  Så noget tyder på, at ordet dansk bistro vil blive et ord vi kommer til at høre mere til i fremtiden. Åbningen er planlagt til den 17. august.

Byens Spiseguide kommer med garanti med en anmeldelse af Restaurant Pondus, efter om en lille måneds tid.

 

Restaurant Pondus

Åboulevarden 51 st. 
8000 Aarhus C
Telefon +45 28 77 18 50 
Åben fra onsdag til lørdag fra 12.00 – 14.00 og igen fra 18.00 – 23.00. 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også