ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En ny restaurant, vinhandel og vinbar skyder op på Klostertorvet

Af Line Ingwar Karlsen

Hvad siger du til 50 siddepladser i solsiden, 35 siddepladser indendørs, masser af tapas, klassisk indretning, over fire meter til loftet, masser af danske designmøbler, en vinhandel, vinbar og restaurant i samme lokale? Udover det, kan du købe vinen til vinhandlerpriser, og lægge 120 kroner oveni, som proppenge, for at drikke den i restauranten. Sympatisk og spændende var min første tanke. Navnet er D’vinos vinbar & tapas. Adressen bliver Klostertorvet 4. Skråt overfor Café Smagløs og Ministeriet.

 

Mad fra de fire verdenshjørner

Menukortet bygger på små serveringer. Tapas-størrelse har de alle. Nu er tapas jo spansk, men serveringerne er ikke kun spanske. Inspirationen kommer fra hele verden. Det bliver i den bedre ende af skalaen. Ejerne tør godt bruge ordet gourmet-tapas, selvom ordet gourmet er lidt misbrugt i de her tider. Der er i hvert fald enighed om, at opgaven bliver at lave noget, som ikke ligner det, vi ellers ser i Aarhus. Spændende. Jeg spurgte lidt ind til prisen, og ejerne kunne løfte sløret for, at prislejet bliver i middelklassen. Mere præcis kunne vi ikke komme det, da det jo klart nok afhænger af retterne.

D'vinos vinbar & tapas på Klostertorvet

Gammelt og smukt lokale

Lokalerne har respekt for historien. Originale stuklofter, høje paneler og smukke gulve. Det var, hvad der mødte mig, da jeg kiggede forbi. Jo, jo, håndværkerne var i fuld gang med ombygningen. Så der var selvfølgelig en del byggerod. Men ikke mere, end jeg sagtens kunne forestille mig det færdige resultat. I det ene lokale bliver der bygget en bar, hvor man kan sidde og se ud af de store vinduer. En af ejerne har i mange år samlet på originale plakater. En passion, som i den grad kommer til at sætte sit præg på lokalerne. For at skabe den rette stemning, er det fortrinsvis gamle originale spanske og franske plakater, vi kommer til at se.

D'vinos vinbar & tapas og de gamle lofter

En hyldest til dansk møbelkunst

Gamle møbler er samlet gennem længere tid. Auktioner er besøgt landet over. Formålet er at samle gamle, danske designerstole. Ikke ens. Tværtimod, så er idéen, at de fleste skal være forskellige. Bordene bliver med hvide duge på. Bestikket bliver antikt, og heller ikke ens. Det samme med glassene. Et twist, som helt sikkert bliver cool. Nogle af lamperne er de gamle fra Aarhus Teater, som får hof pladsen i lokalet. Det bliver et mix mellem unikke antikviteter og dansk møbelkunst.

Udsigt til Klostertorvet

Egen import af vin

Vinen bliver der meget af hos D’vinos vinbar & tapas. Det siger sig selv. En vinhandel og en vinbar sammen med restauranten. Umiddelbart en drøm for mange. Men som alle respekterede vinbarer skal man også kunne købe vin på glas. Det kan man her – og ikke kun de billige. Nej, også dem i den mere tunge ende af prisskalaen vil kunne købes på glas. Hatten af for det. Størstedelen af vinene kommer fra Spanien. Men ikke kun. En ting er sikkert – ifølge ejerne, og det er, at D’vinos vinbar & tapas åbner den 10. juni klokken 10.00.

 

D’vinos vinbar & tapas

Klostertorvet 4
8000 Aarhus C

 

Åbningstider
Fra 10.00 – 22.00 alle ugens dage

 

Del artikel