Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny udstilling: Kirsten Kjær & Tonsart på Kvindemuseet

Af anders@sommersangdigital.dk

Maler Kirsten Kjær (1893-1985) havde andre forventninger til livet end den almindelige tidsånd havde til kvinder på den danske vestkyst omkring århundredeskiftet.

 

Fra en barndom og et tidligt fejlslået ægteskab i Vester Han Herred, gik Kjær på jagt efter livet. Livsnerven fandt hun i malerkunsten, der nærede hendes dybfølte skabertrang. Hun var i kunsten særligt drevet af fascinationen for det enkelte menneskes unikke historie formidlet i portrættet.

 

Fra københavnerlejligheden på Lille Kongensgade foretog hun adskillige rejser i Norden, Europa, Amerika og Afrika, hvor hun opsøgte mennesker i alle livets lag fra vidt forskellige kulturer. Hun blev kendt som en frimodig karakter, der talte lige ud af posen. Hun gik uforfærdet og med åbent hjerte til sine modeller og folk på gaden, som hun blev grebet af et brændende ønske om at male.

Ny udstilling: Kirsten Kjær & Tonsart på Kvindemuseet

Kjær opnåede offentlig anerkendelse i sin levetid og skabte en strøm af portrætmalerier, der fastholdt både kendte og ukendte personligheder fra det 20. århundrede. Om Kjær har medstifter af Kirstens Kjærs museum Harald Fuglsang sagt:

”Hun var tiltrukket af det levende og åndelige menneske – om det var en mand eller en kvinde gjorde ikke så meget – bare det var det skabende menneske, dét der havde idéer.”

 

På udstillingen vises portrætter af Kirsten Kjær sidestillet med nutidige parafraser skabt af kunstnergruppen TONSART, som består af malerne Kirsten Brøndum, Grethe Mariann Maurseth, Anna Grethe Aaen og keramiker Laila Stenderup. På de fotografiske parafraser, hvor Kirsten Kjærs rum og motiver er nøje studeret og fortolket, poserer gruppen selv.

 

Udstillingen er fra den 20.11.19 til 01.03.20

Kvindemuseet

Domkirkepladsen 5
8000 Aarhus C
Website:

 

 

 

Del artikel

Andre læser også