ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny undersøgelse: 87 % af danskerne vil rejse mere eller i samme omfang som før pandemien

Færgerederiet Stena Line har i en ny, europæisk undersøgelse taget temperaturen på sine kunders rejselyst i kølvandet på COVID-19-pandemien. 84.309 kunder – heraf 3.354 danske – deltog i undersøgelsen, som viser, at en stor del fortsat har lyst til og planer om at rejse.

 

Færgerederiet Stena Line har fortaget en stor undersøgelse* for at blive klogere på sine kunders rejselyst og foretrukne rejsedestinationer og rejseformer, efter COVID-19-pandemien satte det meste af rejsebranchen i stå. Undersøgelsen har indsamlet svar fra i alt 84.309 respondenter fordelt på 11 nordeuropæiske lande, heraf er 3.354 fra Danmark. 

 

Undersøgelsen viser, at respondenterne er positive over for at rejse med bil eller færge i Europa samt til nabolande. Ikke overraskende viser undersøgelsen også, at respondenterne prioriterer muligheden for at trække vejret i frisk havluft, at kunne bevæge sig frit rundt og holde afstand til andre. Se undersøgelsens vigtigste punkter herunder:

 

    • En god nyhed for rejsebranchen er, at den overordnede rejselyst er stor. 78 % af de europæiske respondenter har svaret, at de forventer at rejse som sædvanligt (63 %) eller mere end tidligere (15 %). Heraf forventer 87 % af danskerne at rejse i samme omfang, som de plejer (67 %) – eller mere (20 %).

 

    • Når det kommer til at vælge destination, viser undersøgelsen en tendens til at blive i Europa (44 %) eller at besøge nabolandet (42 %). Danskerne vil helst rejse til Sverige (43 %) eller Norge (30 %), og særligt nordmændene planlægger kommende rejser til Danmark (48 %), men også 22 % af svenskerne planlægger at rejse til Danmark næste gang. Kun 1 % har svaret, at de ikke ønsker at rejse overhovedet.

 

    • Næsten to tredjedele af respondenterne (65 %) har svaret, at de vil overveje at vælge færge over fly i kølvandet på COVID-19-pandemien. 52 % af danskerne vil være mere tilbøjelig til at vælge færge frem for fly fremadrettet. Når det kommer til valg af transportformer, vil respondenterne vælge bil og færge frem for rejser med fly, bus og tog. 55 % er mere tilbøjelige til at vælge bil, og 62 % er mere tilbøjelige til at vælge færge. 

 

    • COVID-19 pandemien har yderligere ændret prioriteterne i forhold til, hvordan vi rejser. I alt har 83 % af respondenterne svaret, at frisk luftcirkulation på færgen eller muligheden for at gå udenfor på dækket er vigtig eller meget vigtig. 75 % svarede, at muligheden for at bevæge sig er vigtig eller meget vigtig. Yderligere mener 71 %, at vigtigheden i at få information om transportselskabets sikkerhedsforanstaltninger, social afstand og hygiejne er vigtig eller meget vigtig. Derudover er fleksibilitet i bookinger vigtig eller meget vigtigt for over tre ud af fire af respondenterne.

 

 

”Vi går alle gennem en udfordrende tid lige nu. Derfor har vi spurgt vores kunder om, hvordan de vil have det med at rejse fremadrettet. Vi kan konkludere, at der er en stærk vilje til at begynde at rejse igen, og at rejse med færge ser ud til at være en populær rejseform. Muligheden for at rejse i egen bil, at kunne bevæge sig frit rundt og få frisk luft på dækket er noget, som ikke mange andre transportformer tilbyder,” siger Tony Michaelsen, Head of Travel hos Stena Line.

 

*Om undersøgelsen:

Den online undersøgelse blev sendt ud via e-mail i slutningen af juni 2020 til over 1 million af Stena Lines kunder i 11 forskellige lande i Europa, som alle har været i kontakt med Stena Line i de seneste 12 måneder. Landene er Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Letland, Litauen, Holland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannien. Undersøgelsen blev i alt besvaret af 84.309 respondenter.

 

Ny undersøgelse: 87 % af danskerne vil rejse mere eller i samme omfang som før pandemien

 

 

Del artikel