Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny undersøgelse: Vi er stolte over at bo i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Stigende stolthed over at bo i Aarhus

 

Fire ud af fem aarhusianere siger i en ny undersøgelse med 1.600 deltagere, at de er stolte eller delvist stolte over at bo i Aarhus. Deltagerne i undersøgelse er blevet stillet en række spørgsmål om Aarhus. Blandt andet skulle de forholde sig til udsagnet ‘Jeg er stolt over at bo i Aarhus’.

55 procent svarede helt enig, og 24 procent svarede delvist enig, hvilket sammenlagt giver 79 procent og svarer til fire ud af fem.

 

Da man for to år siden i 2016 lavede den samme undersøgelse, svarede 47 procent helt enig og 27 procent delvist enig. Der er altså blevet væsentligt flere, som føler sig stolte over at bo i Aarhus.

 

”Jeg holder utrolig meget af Aarhus og ved, at man som aarhusianer føler stolthed over alt det, byen formår. Det glæder mig derfor meget, at flere og flere har det på samme måde. Byen markerer sig som et stærkt vækstcenter med spændende jobmuligheder og med en byudvikling, der skaber gode og trygge rammer for fremtiden. Tilmed har kulturhovedstadsåret givet Aarhus et kæmpe boost, hvad angår branding, kendskabsgrad og stolthed,” siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

 

Kulturen topper

Deltagerne i undersøgelsen er blevet spurgt, hvad der især gør Aarhus til en god by for dig. 40 procent har sat kryds ud for ‘Kulturliv’, og 31 procent har krydset ‘Natur og grønne områder’ af. Dernæst kommer ‘Størrelse på byen’ med 23 procent og ‘Studieliv’ med 20 procent.

 

I bunden af listen over svarmuligheder ligger ‘Infrastruktur – Bilforhold’ og ‘Boligmuligheder’, som kun 1 procent har sat kryds ud for.

I undersøgelsen er der også spurgt til, hvordan Aarhus kan gøres bedre. Her er der flest, der peger på offentlige transportmuligheder, bilforhold og boligmuligheder.

Undersøgelsen er lavet af analysebureauet Epinion for Aarhus Kommune.

Del artikel

Andre læser også