ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny velfærdsteknologi for personer med kognitive funktionsnedsættelser

Af Annoncør

De kognitive funktioner er samlingen af færdigheder i vores hjerne, der gør det muligt for os at fungere i hverdagen. En kognitiv funktionsnedsættelse kan komme af en skade på hjernen, langvarig sygdom eller andre tilstande som f.eks. Alzheimers demens eller langvarig stress. Hvis man selv er ramt af kognitiv funktionsnedsættelse på den ene eller anden måde, gælder det om at få det bedste ud af hverdagen, og også som pårørende hvor man kan hjælpe med at bringe et smil frem. I dag er det nemlig muligt at anskaffe velfærdsteknologi for personer med kognitive funktionsnedsætter. Det betyder, at man kan skabe glæde og f.eks. struktur i hverdagen med teknologien. Velfærdsteknologi kan således være med til at øge livskvaliteten for de ramte personer.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Gloria Mundi Care ApS

Interaktiv musikvest 

Joyvest Musikvest til dans og aktivitet er en af de nye velfærdsteknologier på markedet. Hvis man er ramt af eksempelvis demens, er den interaktive musikvest designet til at skabe aktivitet og forbedre livskvaliteten. Hvis man ikke selv er ramt af demens eller andre kognitive funktionsnedsættelser, kan det være svært at forestille sig, hvordan det må være. Som pårørende står man ofte på sidelinjen, og til tider kan man føle sig hjælpeløs. Ensomhed, manglende aktivitet og kontakt er få af de ting, man kan opleve, når man er ramt af en kognitiv funktionsnedsættelse. Formålet med Joyvest Musikvest er at genkalde stemninger og minder, som giver personen, der bruger vesten, lyst til at bevæge sig og danse. På den måde stimuleres personen til øget bevægelse og sprog, da musikken gerne skal give vedkommende lyst til både at danse og synge med. Den er let at tage i brug i hverdagen, også for omsorgspersoner, der gerne vil hjælpe til en øget livskvalitet hos den ramte.

Hvordan virker den?

Joyvest Musikvest er en vest, som hurtigt kan lægges over skulderen på brugeren. Derudover kan den vaskes på 60 grader. Designet er fokuseret på enkelthed, da det skal være nemt at betjene vesten. Musikken starter, når brugeren bevæger sig, og vil derfor slutte, når der ikke er aktiv bevægelse. Derfor opfordrer vesten til øget aktivitet, da man er tvunget til at holde sig igang, hvis musikken skal høres. Sensorer på vesten vil registrere bevægelse, så bevægelse er altså en nødvendighed. Det er muligt selv at sammensætte en playliste eller eksempelvis benytte playlisten: ‘Vejen til minder’, hvor der bliver taget udgangspunkt i erindringen. Her starter musikken i 1940’erne og slutter i 1970’erne, så brugeren bliver taget med en tur tilbage i tiden.

Del artikel