Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Karriereskift: Håndbold-legende stiller op til Folketinget

Af Freja Dumont
Foto: Skanderborg Aarhus Håndbold Facebookside
Foto: Skanderborg Aarhus Håndbold Facebookside

Det er en kendt og respekteret herre fra sportens verden, der nu træder ind på den politiske arena.

Tidligere spiller på Danmarks håndboldlandshold for herrer og træner gennem 18 år i Aarhus Håndbold, Erik Veje Rasmussen, stiller nemlig op for Venstre.

”Jeg glæder mig som et lille barn, for jeg har altid interesseret mig meget for politik, og jeg har stort set altid stemt på Venstre,” siger Erik Veje Rasmussen i en udsendt meddelelse fra Venstre i Favrskov Kommune.

Bliver folketingskandidat for Venstre i Favrskov

63-årige Erik Veje Rasmussen, der bor i Aarhus, har efter få dages betænkningstid sagt ja til at være folketingskandidat for Venstre i Favrskov.

”Den verden og det samfund, vi lever i, er enormt problemfyldt, og det vil jeg gerne være med til at præge og påvirke med mine holdninger”, siger Erik Veje Rasmussen.

Erik nævner umiddelbart sundhed, gymnasiereformen og trivslen blandt børn og unge som vigtige emner, og han ser frem til den forestående valgkamp, som han forudser bliver både interessant og underholdende.

Gunnar Vinge- Hansen, der er formand for Venstres kredsbestyrelse i Favrskov er sikker på, at de har fundet den helt rigtige afløser for Anders G. Christensen, som fremover vil bruge al sin energi på at være frontfigur for Venstre i Region Midtjylland.

“Jeg er også ret sikker på, at Erik Veje Rasmussen har store chancer for at blive valgt til Folketinget”, udtaler Gunnar Vinge- Hansen.

Han er desuden overbevist om, at medlemmerne vil bakke op om Erik Vejs kandidatur på opstillingsmødet 1. september.

En glorværdig håndboldkarriere i bagagen

Erik Veje Rasmussen har haft en glorværdig karriere som håndboldspiller og siden som træner i både ind- og udland.

Han er vokset op i Hørve i Nordvestsjælland, hvor han fandt ud af, at han var god til håndbold.

Det kunne andre også se, og talentet bragte ham til flere af de europæiske håndboldklubber, og undervejs klarede han både at uddanne sig til lærer og jurist.

Den udenlandske trænergerning sluttede efter fem år i Flensburg-Handewitt, og derefter fulgte 18 år som træner i Aarhus Håndbold, indtil klubben i 2021 blev slået sammen med Skanderborg Håndbold.

Efter håndbolden er Erik Veje blevet optaget af malerkunsten og har haft flere udstillinger.

”Da vi skulle flytte hjem til Danmark, valgte min tidligere hustru og jeg at bosætte os i Aarhus med vores fire børn”, forklarer Erik Veje Rasmussen.

Han har også opfundet et træningssystem med lamper, som han har udviklet i samarbejde med et canadisk firma, og udstyret er efterspurgt på verdensplan i flere af topklubberne indenfor håndbold, fodbold og basket.

Systemet har også vist sig effektivt i arbejdet med demente og hjerneskadede personer og bliver foreløbig brugt i 50 af landets kommuner.

Del artikel

Andre læser også