ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye kviklån og nye regler – Sådan er de nye regler

Af Annoncør
Kviklån
Kviklån

Der kommer flere og flere nye kviklån, men hvordan er de nye regler indenfor kviklån og lån på nettet generelt? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Kviklån har i mange år været noget var den sikre vej imod RKI og dårlige betalere. Men i dag er der kommet en masse nye regler som sikre at de nye kviklån som man kan ansøge om i dag er blevet markant bedre end de var tidligere. Det betyder også at når man ansøger om lån i dag uanset hvilke type kviklån man optager, så er der nogle særlige grænser og regler for hvor høj en rente man må opkræve for disse lån.

I denne artikel kigger vi ind i hvilke regler der er kommet når man kigger på de nye kviklån i dag.

Nye kviklån med nye regler

I de nye kviklån så er reglerne at man maksimalt må opkræve 25% i rente og ÅOP for disse nye lån, hvilket naturligvis betyder at man derfor er klar over præcist hvad man kommer til at betale for at optage dette lån. Tidligere så var der ikke nogle regler for hvor meget man maksimalt måtte opkræve for rente og årlige omkostninger, hvilket betød at ÅOP godt kunne ligge på 800-900% hvilket betyder at udgifterne til lånet er så høje at hvis beløbet man har lånet er bare nogenlunde højt, så vil det kunne være svært at komme ud af igen. Disse høje gebyrer har gjort at mange endte med at komme i RKI fordi de ikke kunne følge med de betalinger der var aftalt med låneudgiveren. Men med de nye regler som sikre at man maksimalt kan komme til at betale renter og udgifter svarende til 25%, så betyder det at langt flere har bedre muligheder for at tilbagebetale den gæld de har fået optaget end tidligere. Der findes et utal af hjemmesider rundt omkring hvor man kan se de nye kviklån som følger de nye regler, og her er det let at sammenligne de forskellige lånemuligheder hvor man også kan sammenligne renten og de årlige omkostninger.

 

Sådan kommer du ud af din gæld efter at have optaget lån på nettet

Hvis du ønsker at betale sine kviklån og komme ud af den gæld man tidligere har optaget, så er der en masse strategier der virker ret effektivt, for at komme ud af gælden hurtigt. Noget af det man bør gøre, er at kigge sit budget igennem og se hvor man kan finde nogle ekstra penge man kan betale sin gæld af med. Man kan f.eks. vælge at stoppe med sit Netflix abonnement i en periode, fjerne en musiktjeneste og gennemgå sine forsikringer og mobilabonnementer for at se hvor meget man kan spare hver måned. Hvis man kan finde 500 kroner ekstra om måneden som man kan afbetale sin gæld med, så kan man langt hurtigere komme i mål med at få den ud af verden, hvilket er en kæmpe fordel, da man jo efterfølgende kan bruge alt det man har afbetalt gæld med hver måned på at spare op til opsparinger og ferier hvis man ønsker det.

Nedenfor har vi en liste med ting du kan kigge efter for spare penge:

  • Tjekke forsikringer hvert år
  • Mobilabonnementer
  • Streamingtjenester
  • Musik tjenester
  • Lave madplaner for 1 uge ad gangen
  • Droppe impulskøb

Overstående ting er ganske nemme at gå i kast med og kan forhåbentligt hjælpe dig med at finde nogle lette penge du kan spare op til afbetaling af gæld. Du kan se nogle af de nye regler indenfor lån på regeringens hjemmeside.

Del artikel