Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye tider på Varna: Fast pris på 1.000 kr. for snacks, mad og vin fra øverste hylde

Af Line Ingwar Karlsen

Regeringens udmelding om, at alle restauranter indtil videre skal lukke klokken 22, har givet udfordringer hos nogle af de bedste restauranter i Danmark. Her tager en middag tid, da det ofte er en helaftensoplevelse. Men COVID-19 og regeringen har ændret på vilkårene, og det har tvunget flere restauratører til at tænke anderledes. Således også hos de gode folk på Varna Palæet i Aarhus, hvor man nu lancerer en aften, som passer til “de nye tider”.

 

Fast pris: Du ved, hvad du får

Vi kender det alle; man inviterer familien, vennerne eller en date ud at spise, og man er nervøs for, hvor stor regningen bliver. Med Varnas nye koncept ved du, præcis hvad en aften løber op i: 1.000 kr. med det hele.

 

Bobler, snacks, fem retter mad, kaffe og sødt – og vine til maden. 

 

Efterårsmenuen er baseret på årstidens råvarer samt en række udvalgte vine fra Varnas store vinkælder. Hvis man ønsker flere retter, kan der laves et tilkøb af to retter. Men det behøves ingenlunde for at blive mæt.

 

Torsdag, fredag og lørdag kl. 17-22

Grunden til den lave pris er blandt andet, at der er lukket for a la carte-serveringer, menuen er ens for alle gæster, og der er afsat fem timer til det hele.

 

Menuen skifter hver måned og følger naturligvis årstidens råvarer. Køkkenstilen er den klassiske franske, hvor de bedste råvarer er en selvfølge. Menuen i oktober måned ser sådan ud:

 

 

Menu

*****

 

Sprøde snacks

Foie gras, gris og havtorn

NV Cava Krismanel, Mas d’Oliver, Penedes

*****

 

Rimmet torsk med tyttebær, rosenkål og peberrod

2019 Verdejo, Bodegas Menade, Rueda

*****

 

Hummer som ravioli og suppe med porrer og syltede græskar

2018 Veldenz Riesling Grauschiffer, Willi Haag, Mosel

*****

 

Confit af and med andelever, æbler & hindbær

2018 Pinot Noir, Vincent og Sophie Morey, Chassagne Montrachet

*****

 

Medallion af sikahjort med kål, kantareller og pebersauce

2018 Crozes-Hermitage ‘Georges Reynaud’, Domaine Les Bruyères

*****

 

Mørk chokolade med vanilje og solbær

2017 Birbet, Negro Angelo, Roero

*****

 

Kaffe og sødt

Pris pr. person: 1.000 kr.

 

Hvis man ønsker at gå om bord i Varna Palæets store vinkort, kan man også det. Prisen på menuen uden vin er 650 kr. 

 

 

Servering ved bordene

Varna er en restaurant i den bedste liga, og her er det en selvfølge, at man får sin mad og vin serveret ved bordet og får præsenteret de vine, som man drikker til. Vinene er matchet til menuen, og der er løbende genopfyldning. Niveauet på mad og vine er på samme niveau som hidtil – det er kun tidsrummet, som er blevet lidt strammere, og a la carte er udgået.

 

Bestil bord her: 

 

Restaurant Varna

Marselisborg Skov, Ørneredevej 3

8000 Aarhus C

Mail: info@varna.dk

Telefon: +45 86 14 04 00

Hjemmeside

Facebook

Instagram