Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt initiativ: Skal komme p-bøde forvirring til livs

Af Freja Dumont

Det er træls at få en p-afgift. Og det er rigtig træls at få en p-afgift, man ikke forstår noget som helst af. Det sidste skal der nu gøres noget ved i Aarhus Kommune.

Med et nyt initiativ forsøger Teknik og Miljø med rådmand Nicolaj Bang i spidsen at gøre det nemmere for bilister at forstå, hvorfor de skal af med 510 kroner for en ulovlig parkering på en kommunal parkeringsplads.

Fra i dag vil alle p-afgifter til køretøjer på kommunale parkeringspladser blive sendt elektronisk til ejeren af køretøjet, op til 24 timer efter afgiften er skrevet. Beskeden i e-Boks kommer med link billeder af køretøjet, en illustration og supplerende information om, hvorfor parkeringen er ulovlig.

Tydligere kommunikation

Det skal være med til at gøre det nemmere at for bilisterne, siger rådmand Nicolaj Bang:

”Vi skal være bedre til at forklare os. Derfor prøver vi nu at kommunikere mere tydeligt med illustrationer og billeder til bilister, der har fået en p- afgift.

Hvis man ser på antallet af henvendelser fra uforstående bilister, er det tydeligt, at vi ikke har været gode nok til at forklare, hvorfor vi har skrevet en p-afgift.

Den gule lap i forruden er volapyk for de fleste, og derfor er der mange, der først forstår p-afgiften, når de har ringet til os og fået en forklaring. Det er ikke et tilfredsstillende serviceniveau. Jeg håber, at ændring kan gøre det lettere at være bilist i Aarhus,” siger han.

Nyt initiativ: Skal komme p-bøde forvirring til livs

Betal bøden med det samme

Beskeden i e-Boks kommer også med et link til en betalingsside, der giver mulighed for at betale afgiften med det samme. Rådmanden håber, det nye initiativ vil gøre det mere spiseligt at få en p-afgift, selvom han udmærket ved, at alle helst bare ville have været afgiften foruden.

“Parkeringsreglerne er til for at skabe plads til alle i byen, og det er cityassistenternes opgave at sørge for, at reglerne bliver overholdt, men de er ikke på gaden for at straffe bilister, der har parkeret et par centimeter skævt.

Den slags skal der være plads til. Det er naturligvis træls at få en p- afgift, men jeg håber, at bedre forklaringer og muligheden for straksbetaling gør, at flere forstår og accepterer p-afgiften,” siger Nicolaj Bang.

Aarhus Kommune har i de seneste uger testet tiltaget med p-afgifter direkte i e-Boks for enkelte forseelsestyper for blandt andet at sikre, at borgere fritaget for digital post modtager p-afgiftens supplerende oplysninger på fysisk brev.

Forsøget har været succesfuldt, og derfor gælder den digitale ordning fremover for samtlige parkeringsforseelser på kommunale parkeringspladser.

Del artikel

Andre læser også